lördag 28 september 2013

Fast.......

.....nu funderar Spanien på att byta tidszon....

Spanska politiker skal avgöra om landet bör byta tidszon, så att de kan bli kvitt  «71 år med jetlag».

Det är en parlamentarisk kommision som har kommit fram till att Spanien har varit i «fel» tidszon sedan general Franco bestämde att landet skulle följa centraleuropeisk tid år 1942.

Kommisionen råder i sin rapport Spanien att vara i samma tidszon som Portugal och   Storbritannien.
«Vi sover nästan en timme mindre än det WHO rekommenderar, och detta har en negativ effekt på produktivitet, frånvaro, stress och olyckstillbud» 
Kommisionen anser att tidsskillnaden är grunden till att spanjorerna äter, jobbar och lägger sig senare än sina europeiska grannar.


«Vårt dygn följer solen mer än klockan. Med hänsyn till solen äter vi klockan 13 och klockan 20, men klockan säger att tiden är 15 och 22.

Spanjorerna jobbar fler timmar i veckan än tyskarna, men det märks inte för de är mycket mindre effektiva. Så bort med siestan,man behöver bara tio till tolvminutersvila mitt på dan, arbetstiden ska vara slut senast klockan 18, bästa TVsändningstid flyttas från 22 till 20, och inga fotbollsmatcher ska få ha avspark klockan 23 som nu. 

Europeriseringen drabbar Spanien med kraft. 

Alla ska vara samma robotar. Nationell charm och egenhet tillåts inte längre i vår stövetrampande Euroipeische Demokratische Republik.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar