söndag 29 september 2013

Agenda. Debatt? Olika synpunkter, fakta och vinklingar? Glöm det!

Två vänsterextremister sitter och håller med varandra om Gyllene Gryning och Greklands framtid. Hedenmo dreglar över sina åsiktsfränder, och viskar ivrigt "Mycket Intressant!" när de slutligen lämnar studion.

SRGyllene gryning: "De åtalar oss för våra idéer". Kunde man tänka sig att Agenda skulle ventilera dessa möjligheter. Rent objektivt bara ....nähä...


.

11 kommentarer:

  1. Jag såg detta och håller på att spy, nu mindre än ett år fram till valet kommer vi vanliga Svenskar att få vänja oss vid detta, så fram med spypåsen, ta ställning tänk klart, använd ditt sunda förnuft, gå inte på medias förvrängda/partiska världsbild utan tänk själv!

    Kalleman

    SvaraRadera
    Svar
    1. Minns klassikern när Hedenmo skulle intervjua Reinfeldt.. hon avbröt honom eft 10 sek med en ny fråga, upprepade gånger..
      När intervju gjordes med kamrat Göran fick han mala på obehindrat alltmedans Hedenmo nickade bifall..
      Säger bara, det kommer mera av det slaget!

      Radera
  2. Bedrövligt1 En obscen klubb för inbördes beundran. Jag har inte en susning om Gyllene Gryning, men hur ska jag få veta när SVT färgar hela skärmen röd. Och hur ska jag kunna tro på deras "fakta"?

    SvaraRadera
  3. Debatt och diskussion går inte framåt om alla tycker likadant. Det här är uppfostrings-tv... "Tyck som vi för så här tycker alla. Och tycker man inte så här så är det något fel på dig. Du är väl inte Sverigedemokrat?"

    Jag sitter inte med någon skämskudde de få gånger jag ens kan drista mig till att titta på tv, istället plockar jag fram spypåsen.

    //Tina.

    SvaraRadera
  4. Min debatt med en sossepolitruk, Erik Pelling, visar exakt detta. Hur massan har tagit sig rätten att kasta ur sig och döma. Utan att alls behöva trovärdigt förklara sig.
    Detta är livsfarligt maktmissbruk.

    SvaraRadera
  5. Jag undrar hur stor del av "massan" som egentligen håller med?
    Kejsarens nya kläder känns med aktuell än någonsin i detta landet.
    Precis, livsfarligt, och vi står för notan, både ekonomiskt, själsligt och kroppsligt.

    //Tina

    SvaraRadera
  6. I min närhet ser jag många, många kloka människor, som kan stå ut med att vara i samma rum som jag, men helst inte vill sitta nära mig. Människor som älskade allt jag står för, tills jag började blogga..... Det viktigaste för dem, tycks vara att "de andra" ser att de är avståndstagande. Och finare.

    SvaraRadera
  7. Jag tycker det låter otäckt. Det är inte första gången jag får 2:a världskriget-vibbar när det gäller allmänhetens avståndstagande. Jag sitter hellre och fikar med en öppen vänsterpartist eller miljöpartist än en person som jag vet håller med mig men som sedan inte ställer sig upp tillsammans med mig. Detta kallar jag för svek och det är just detta svek som (förhoppningsvis inte) kommer att slå i sista spiken i kistan Sverige.

    Jag märkte detta tydligt efter förra riksdagsvalet. Ett par tre "vänner" på facebook bad alla som röstat på sd att plocka bort dem från sin vänskapslista. Nu betyder en facebookvän inte så hemskt mycket och jag låg inte och grät över detta. Men det gjorde mig förbannad och jag kontrade." Alla som har problem med med att vi har allmän rösträtt i vårt land får hemskt gärna plocka bort MIG från sin vänlista".

    Man ska kunna diskutera med alla, oavsett åsikt eller politisk tillhörighet. Kan man inte det så står man inte för "alla människors lika värde". Det går bra att pådyvla andra sina floskler men att leva upp till dom själv är en annan historia.

    //Tina

    SvaraRadera
  8. Enklaste knepet är att a l d r i g titta på svensk Stats-TV...
    Tag del av vad som händer över utländska,eller fria medier !
    Då hade ni t,ex redan igår,fått veta av FPÖ (SD) i Österrike,erhöll hela 21,4 % vid valet..Tredje största parti,endast c:a 5 % mindre än det största (s)....Nu fruktar vänstern i alplandet ,att nästa val till EU kommer innebära än större röstantal till FPÖ !

    SvaraRadera
  9. Tina, rätt. Jag tror att de flesta skulle stå ut med mig bättre, om jag var mördare eller pedofil. Din FB- story är otrolig. Men jag har råkat ut för samma sak. Och jag bär mitt kors med stor ära. Mainstreamnickedockor som inte vågar låta andra människor tycka vad de vill, och som svalt hela PK-lögnen är stackare i mina ögon. Men jag visar inget. Jag håller mig på min kant. Tack för din berättelse. Den är inte klok.

    SvaraRadera
  10. Precis Carina. Only the dead fish follow the stream.

    "Vänner" som inte kan acceptera att jag har en annan åsikt än de, var antagligen inga vänner ändå. Själv har jag en del bekanta med väldigt udda, för att inte säga oförskämda idéer och åsikter. Jag håller definitivt inte med dom men vi kan ändå lägga våra meningsskiljaktigheter åt sidan och ägna oss åt andra diskussioner istället.

    Som du säger...man får hålla sig på sin kant, jag lägger till..och vänta på att resten vaknar till och hittar lite kurage de också.

    //Tina

    SvaraRadera