torsdag 22 augusti 2013

WW3 på G?


Varför Israel attackerats från norra Libanon idag. 

Spekulationerna är igång, Det sägs vara en palestinsk Jihadgrupp baserad i Libanon, som vill gäcka Israel in i ett frontkrig mot Hizbillah, för att dra uppmärksamhet från Syrien Men Hizbollah kommer att neka till all inblandning i fruktan för motangrepp. 

Israel kommer inte att låta sig dras in i en konfrontation om det är emot Israels intressen. Och om inte tajmingen är "rätt", vilket den förhoppningsvis inte är idag eller imorgon eller - ever. 

Detta har jag snappat upp i de fåtal artiklar i amerikanska tidningar så här dags. Det kommer mera. Om det är nåt vi kan vara säkra på, så är det att ingen möda sparas i världen av vilddjur till män som sitter och planerar ondska och blodtörst. 

Kan inte låta bli att fundera på hur världen skulle se ut om dessa män (creeps) var skapta på ett annat sätt och bara fulla av lust att göra gott.


8 kommentarer:

  1. Ja Carina,dessa arabterrorister som till största delen består av legomuslimer gör vad man kan,för att sätta eld på Mellanöstern !
    Nu lär man senaste tiden,ha lidit stora förluster och otaliga tusen,lär redan ha avrest till Paradiset.
    Inbillar mig att alla utom Frankrike insett det hela !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag anar att Laurent Fabius har andra intressen än Frankrikes framför ögonen?

      Radera
  2. Fräckheten har inga gränser hos/bland,de "arabiska frihetskämparnas terrororganisation".
    Nu begär man att giftgasangreppet skall utredas med god vetskap om,vem av dem som sköt iväg granaterna.
    Vidare påstås att det skall ha dött 2.000 civila.Det sista skall vi ta med en nypa salt,en f.d. krigskorrespondent sade en gång,att man skall halvera antalet,och därpå dela med två för,att komma sanningen närmast.Oavsett hur många som dödats,är det ju även om det vore en...en för mycket !

    SvaraRadera
  3. Förr i världen dödades nästan alla krigsdesertörerna. Antingen av de egna eller fienden.
    Innan Palme började välkomna dem till Sverige.
    Till ett bekvämt liv, betalt av det svenska folket.

    Ni alla kanske tycker att det är grymt vad jag skriver här.
    Men varje folk måste bekämpa sin egen strid, så är livets gång. Om det vill föra krig. Eller försvara sitt land.
    Förr i världen (på 50-talet) sade man att kriget var den bästa metoden att minska världens växande befolkning, utöver sjukdomarna. Vetskapen av jordens överbefolkning var redan då på tapeten. Finns inte så många sjukdomar kvar som kan döda miljoner i några månader.
    Men kriget härjar, mest i områden med folk med ingen skolgång, inga yrkesstudier, men med hela tiden växande befolkningsantalet, tiomiljontals och tiomiljontals i några årtionden.Fördubbling i många underutvecklade länder de senaste 50 åren på grund av alla allmosar de får av den "rika världen".

    Inget mer pengar för dessa länder, utan preventivmedel eller sterilisering. Kan föräldrarna inte försörja barnet, då har de inte rätt att avla ett. Att ha tio hungriga barn för att några kanske överlever och supportar föräldrarna på gamla dar, är så absurd, att bara en vilseledd människa kan tro på metoden.

    Sen kriget. Låt dom kriga. Men om en enda människa lämnar det krigande landet, då är han/hon desertör och ska behandlas på det gamla viset. Skickas omedelbart tillbaka.

    Jag kommer från Finland.
    Min far stred på fronten mot Ryssland i kriget som de dåvarande stormakterna redigerade. Det fanns inget val.
    Fronten gällde.
    Finland vann och förlorade,men förblev självständig.

    Nu finns det i Sverige psykologer som behandlar krigsskadade från Hootaheitiländerna. I Sverige, där folk inte ens vet vad kriget är.

    Tänk om alla dessa unga finska män som kom hem, skadade av krigets hemskheter på fronten, hade fått nåt liknande? Många led så länge de levde.

    Tack för ordet

    Anonym




    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym:
      Kloka ord som jag själv fått mig till livs otaliga gånger,från min avlidna hustru...
      "Du vet inte vad krig betyder,du har aldrig sett eländet,du har aldrig hungrat"..
      En fräckhet att få denna sanning uppstoppad som svensk.Vi som av alla människor på jorden,vet bäst om allt och alla !

      Radera
  4. Förr i världen var det i varje land ett intelligens- "klick". Medlemmerna i den skrev tidningarnar ledare och var etiska och moraliska förespråkare i många ämnen i människornas vardagsliv, också angående nationell och internationell politik.
    När den svenska akademin inte stödje Salman Rushdis fatva-motstånd, gick intelligensen i akademin ner som i ballong som fått hål.
    Neråt och neråt bara efter det. Aldrig återhämtat sig. Det är som att Nobelpriset i pengamässit har gått ner, allt hänger ihop, dumhet kan inte kompensera visdom.
    Det finns ingen intelligensia i Sverige.
    Intelligenta människor, ja, men de kommer inte till tals i offentlighet eller i media.

    Tack för ordet!

    Anonym

    SvaraRadera