måndag 12 augusti 2013

Manning borde tacka nej till Nobels fredspris,

med tanke på att både Obama, Al Gore och EU fått det tidigare. Han är för god för att beblanda sig med simpla b-skådisar.

Manning, som hotas av livstidsstraff för att han överlämnat hemliga dokument till Wikileaks, har formellt nominerats av tidigare fredspristagaren Mairead Corrigan-Maguire.

Nu står den USA-baserade aktivistgruppen Roots Action bakom ännu ett upprop med drygt 100 000 undertecknande, som överlämnades till Nobelkommittén idag.  Även de begär att den norska Nobelkommittén utser Bradley Manning till årets fredspristagare.


6 kommentarer:

  1. En landsförrädare ska få Fredspriset? Inte omöjligt att norrmännen gör det - en gång till...

    SvaraRadera
  2. Landsförräderi för att våga berätta den grymma sanningen? I Sverige har vi en landsförrädare som regerar genom att dölja alla sanningar. Vilket är värst?

    SvaraRadera
  3. Jag förstår din tankegång..
    Men, hur många "hemliga dokument" har Assange och Wikileaks publicerat som varit hemmahörande i t ex Kina? Ryssland? Saudi? Vitryssland?
    Tycker det är en viss asymmetri i publiceringen.

    SvaraRadera
  4. Där är jag komplett enig, total snefördelning. Av Respekt? Fasa? Skräck, PK-nödighet?

    SvaraRadera
  5. Det är inte Manning som är landsförädaren, det är de amerikanska politiker som gett bort landet till en handfull personer.

    Men inte alla; Dwight D. Eisenhower exit speech on Jan.17,1961. Warning us of the military industrial complex. http://www.youtube.com/watch?v=8y06NSBBRtY

    Det finns även nutida politiker: http://www.youtube.com/watch?v=fWyQZWzyLc0

    SvaraRadera
  6. Oliktänkande politiker finns tack och lov, men de hörs mindre och mindre.

    SvaraRadera