tisdag 27 augusti 2013

HUR KUNDE DETTA HÄNDA?!? EXTRA!! RASISTCHOCK på trädgårsdmässan på Sofiero. Stoppa pressarna!!



Några sparbössor som föreställde tiggare med texten "Jolly Nigger bank" på ryggen fick en besökare på Sofieros trädgårdsmässa i helgen att få blodstörtning.

Bland trädgårdsprylar i gammal stil stod bössorna som föreställde svarta personer med stora röda munnar som sträcker fram sin hand efter pengar. På den ena bössans ryggtavla kunde man läsa "Jolly Nigger Bank".

Platschefen på Sofiero blir mycket altererad.– "De ska bort direkt! Vi har jobbat så hårt för trädgårdsfesten och så dyker sådant här upp." 

Inte vet jag, men vad sägs om att som PKflockmedlem i moralpanik, köpa paret för en billig penning, gå hem och elda upp dem, känna sig så stolt  över att man kommer till himlen, och leva i den underbara tron om sig själv att man räddat Sverige från Undergången. 

Istället för att larma SDS.

15 kommentarer:

  1. Medan "stormakterna" förbereder sitt krig, fortsätter upprensningen i landet Absurdistan...
    Varje nation har sin inre problem som alla snarast måste lösas !
    I brist på drönare, tar "vi" till de gamla negerdockorna från dåtida söndagsskolorna.. Visste ni förresten att dessa nickar tack,när man stoppar i dem,en eller två tioöringar ?

    SvaraRadera
  2. Snälla Carina tala om vad ditt SDS betyder, det finns nämligen många på den förkortningen och jag börjar få aversioner mot alla de förbannade förkortningarna över huvud taget.Nu ska inte du ta åt dig, då du inte tillhör dem som använder förkortningar även där de inte känns nödvändiga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. SDS betyder Sydsvenska Dagbladet Snällposten...
      Nu vet du detta också Olli...
      Min fråga är,hade ni också sådana negerdockor i skolorna uppe i Sörmland ?
      När man tänker noga efter,har kronans värde försämrats oerhört sedan tioöringarnas tid !

      Radera
  3. F.ö blev inte vi barn under efterkrigstiden på något sätt indoktrinerade i dåvarande skolan.
    Vi samlade in tidningspapper och gammalt glas,för något som kallades "Berlinbarnens Hjälp"..
    Minns att vi fick se bilder av de ruiner,och den misär som rådde i Berlin,efter 3.e rikets fall,och resultatet av västmakternas 4.000 ton bomber över staden !
    De sista kände vi väl till,eftersom bombplanen varje kväll/natt passerade över våra hem !Ibland föll även några av dem ner och bomberna briserade på avstånd...tack o.lov!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och de snälla tyskarna gjorde ingenting som att bomba London och Coventry i Storbritannien. De sänkte inga fartyg. De försökte inte utrota alla judar. Allt är bara elakt förtal, eller hur.

      Radera
    2. Mycket möjligt "Anonym 15:55",dess offer kanske rent av er skola gick i bräschen för ?
      Oavsett vilka barn som oskyldigt drabbades,fanns det vid min skoltid,en annan inställning till våra grannländer och den olycka dessa råkat in i !
      Eftersom du inte läst historia kan jag hjälpa dig bredda ditt kunnande.Många föräldralösa tyska barn fick åka till England efter kriget, som därmed också visade att detta folk hade/har ett hjärta !

      Radera
    3. Såklart, Lars. Barn som drabbas av krig - bevare dem alla.

      Radera
    4. Skulle kanske förklarat för "Anonym",att ordet barn hade en annan innebörd på vår tid Carina ?
      De "barn" som idag "ensamma"anländer till Sveriges dukade bord,hade i vårt dåtida samhälle,sedan årtal tillbaka varit verksamma ute i arbetslivet !
      Ett liv i slott eller på Herrgård,var inte att tänka på...

      Radera
    5. Det borde du gjort, han verkar allvarligt drabbad av flockepidemin.

      Radera
    6. Ja du anonyme Lars Å så har jag läst historia så har jag läst historia vilket innebär att jag vet vad som hände under kriget. Det faktum att tyska barn fick resa till bland annat England visar att de var storsinta till skillnad mot Tyskland.

      Radera
    7. Anonym:
      Stammar du i verkliga livet också ?
      Finns det något överhuvudtaget som du inte vet ?
      I övrigt står mitt namn över mina kommentarer vilket du möjligen,av förklarliga skäl inte vågar eller skäms att ange !Troligen det sistnämnda..

      Radera
    8. Det står ett namn på dina kommentarer men det är ju inte ditt namn. Det finns ingen person med det namnet i Sverige. Nej jag stammar inte och beklagar att det blev en felskrivning.

      Radera
  4. Du vet om Carina att det var din "kollega" som vi diskuterade för ett tag sedan som ställde till rabaldet?

    SvaraRadera
  5. NÄHÄ!!!!Vad lider hon av?

    SvaraRadera