torsdag 22 augusti 2013

Chelsea Manning - Hoppsan, hoppsan!

Den amerikanske soldaten, som i onsdags dömdes  som Bradley Manning, planerar att genomgå hormonbehandling och ber om att få bli erkänd som kvinna.
Manning  sa att hon vill kallas Chelsea Manning, och i fortsättningen vill omnämnas som "hon".
"Då jag går vidare i denna nya fas av mitt liv, som jag har längtat efter sedan barndomen, hoppas jag på allas stöd i processen.

O-boy, vilken oväntad skräll. Men det är USAs jurister som får deala med vilket fängelse som blir lämpligt.........


4 kommentarer:

  1. Detta skulle innebära,att HAN blir en HEN, enligt "korrekt" Absurdiskt språkbruk !
    Kommer "vår älskade diktator" tro,också att skifta kön efter valet 2014 ?
    Läste f-ö en lustig artikel/kommentar över dagsläget i landet,på en annan svenskvänlig blogg.Klart framgick nu inte vem nämnde skribent avsåg.Själv drog jag slutsatsen att hans figur kallad,"Ägget",event kunde anspela på självaste Statsministern,vilket fick mig att tänka på ett urblåst skal..

    SvaraRadera
  2. Det är uppenbart att Manning inte mår bra och den långa isoleringen har säkert inte hjälpt till. Man får bara hoppas att alla hans avslöjanden kan hjälpa USA tillbaka till den rätta vägen som dess grundare visade.

    Nästan alla presidenter sedan Nixon har beslagits med lögner i mer eller mindre allvarlig omfattning. Carter och Bush Sr. kommer jag inte ihåg några olagligheter runt och ingen president har väl varit under större stress sedan Truman än Bush Jr. vilket kan förklara men ej rättfärdiga hans gärningar men annars så verkar de andra vara direkt likgiltiga för konstitutionen.

    SvaraRadera
  3. Klokt och insiktsfullt, som vanligt, Argus.

    SvaraRadera