fredag 16 augusti 2013

Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt är dom som borde måla naglarna i regnbågsfärgerna vid nästa möte med Putin. Inte friidrottens b-skådisar.

Emma Green Tregaro lämnar inga märken efter sig i idrottshistorien, så man förstår hennes desperata uppmärksamhetskupp med naglar, målade i regnbågsfärg, i protest mot de vidrigt omänskliga ryska anti-homolagarna. För mig får idrottsmännen mycket gärna ägna sig åt sånt de är bra på.

Därefter gick Green Tregaros landslagskollega Abeba Aregawi ut och tog avstånd från protesten – genom att referera till sin religiösa tro.
Friidrottsförbundet tycker att det var "olyckligt att medlemmar av landslaget går ut mot varandra". Haha-ha, har de inte hunnit lära Aregawi att i hennes nya land finns massor med il faut pas. Svenska förgrundsfigurer får PK trätt över huvudet, och aja-baja att avvika.

Men, cirkusen är inte slut ännu, den ryska stavhoppsstjärnan Isinbajeva skyller idag sitt mycket tydliga och aggressiva påhopp på homosexuella igår, på  - språkförbistringar.......

Det är det här med åsikter.
Vilka man innerst inne har, vilka man tillåts ha, vilka man hyllas för att ha, och vilka man har, men tvingas hålla tyst om. Det är en djungel, men inte den djungel Aregawi vuxit upp i.

Hon trodde faktiskt att hon både kunde hyllas som Guldsvenskan, och samtidigt uttala en egen åsikt. Hon har mycket att lära sig om svensken och dubbelmoralen.


3 kommentarer:

  1. Carina, du måste genast sluta upp att läsa slaskmedia; "den ryska stavhoppsstjärnan Isinbajeva skyller idag sitt mycket tydliga och aggressiva påhopp på homosexuella..."

    Enligt Exponerat sa Jelena Isinbajeva "– Det är respektlöst mot vårt land och våra medborgare. Vi är ryssar, kanske är vi annorlunda än folk från andra länder, men vi har våra lagar som alla måste respektera. När vi kommer till ett annat land försöker vi följa deras regler. Vi försöker inte sätta våra regler över deras. Vi försöker uppträda respektfullt. Vi vill även att alla ska vara respektfulla mot vårt land och vårt folk, sa hon."

    Himmelsvid skillnad skulle jag påstå.

    SvaraRadera
  2. Tydligen har den fingermålade världsstjärnan lyckats ta sig till final.I varje fall figurerar ett liknande afrikanskt namn i startlistorna !
    Dessutom finns det nog en annan "svensk" som skall kasta spjut..
    Dennes namn stavas översatt till svenska Amb...
    För alla friidrottsintresserade svenskar,en högtidsstund framför lådan att förvänta idag alltså ..

    SvaraRadera
  3. Om du verkligen menar att Emma inte lämnar några märken efter sig i friidrottshistorien så har du ENORMT höga krav på våra utövare! Hon är klar svenska tvåa i höjdhopp genom tiderna (både merit- och resultatmässigt, bla med en mycket lång obruten svit av finalplatser i mästerskap och flera medaljer). Hon är dessutom svensk fyra genom tiderna på 200m och åtta i tresteg.

    SvaraRadera