söndag 21 juli 2013

Jag ger er en gratis uppfinning!



Igårkväll stod vi i köket och förberedde grillning, jag skivade tomater och avocados och kryddade med lite citronpeppar, kall öl hämtades ur kylen, bearnaisesås fixades, och grillspett marinerades. 

Då kom Ynglingen, som skulle råsteka potatisen, grabbade snabbt äggskivaren ur tredje lådan, skivade potatis efter potatis i den lilla strängmaskinen och stekte sen rekordsnabbt gyllenbruna och knapriga.
Jag tittade på med stor beundran - WOW - varför har jag aldrig själv kommit på detta???

Och konstaterade snabbt att detta var en häpnadsväckande och genial
engångsfix, medan jag slängde den f.d äggskivaren i slasken.

3 kommentarer:

  1. Mandolin. Sparar många äggskivare. Fast, grejen är väl att använda rätt verktyg till rätt sak. Inom alla områden. Snitsiga genvägar är ofta kortsiktiga även om de imponerar på omgivningen. Det resonemanget kan man dra hur långt som helst. Allt ifrån matberedning till politik.
    Men, en bra äggskivare är guld värld när man behöver en. Helst glappfri, så att pianotråden går ner i sina spår utan att man behöver lirka och justera. Sen ett gott bröd med rejält med riktigt smör på. Sen lägger man det snyggt skivade ägget på mackan och trycker ut det på ett artistiskt sätt. Därefter rikligt med riktig majonnäs, massor av, helst hemmaskalade, stora räkor. En bit citron och om man får plats, lite grönt för samvetets skull.
    Ack-ja, denna matfixering. Förresten, Pull Pork låter gott, ska prova någon gång. Undrar om man kan använda en äggskivare till den.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. En stund av lycka, Skogis. För enklare tillfällen är ägg med en snitsigt dekorerad kaviar på vardagslyx.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vardagen är ju mer åt det enkla hållet. Ett kokt skalat ägg. Ägget i en hand och kaviartuben i den andra. Det duger så gott, men ibland är det skönt att flyta ut i diverse matfantasier.

      Skogis.

      Radera