onsdag 10 juli 2013

Bli en optimist på sju veckor.


Och lev 7 år längre!

Ditt glas kan bli halvfullt. Forskning har visat att vår syn på livet och vår personlighet inte är fixerad. Genom att regelbundet träna två mentala övningar - mindfulness och kognitiv-attitydförändring - utan mediciner och terapi, kan vi alla bli happy-go-lucky-optimister. 

En hel värld av långlivade optimister?

 Bevare mig, är det inte storögda optimister som skapar alla världens ekonomiska kriser och som väljer våra politiker.

daily mail

??


8 kommentarer:

  1. Nej det är inte optimisterna som skapar de ekonomiska kriserna, det är psykopaterna som gör det. Det är också psykopaterna som väljer ut politikerna så att orealisterna kan rösta in dem, de politiker som utsätter sig för allmänna val det vill säga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror det är fler orädda optimister bland bankmän, än psykopater. Jag kan ha fel. Men trodde att psykopaterna frodades bland politiker och höga chefer.

      Radera
  2. Jag undrar om jag på skulle vara mottaglig för en sådan behandling. Tillåt mej tvivla.
    "Storögda optimister", jovisst. Är det inte dessa personer som gladlynt sjungande och på ledarens order marscherar som lämlar mot stupet? Eller är det bara de hjärntvättade som gör så?

    Skogis.

    SvaraRadera
  3. Skogis, Mindfulness primära syfte är inte att göra folk mer optimistiska/glada utan att öka förmågan att kunna placera tanken i nuet. En bieffekt kan ju dock bli, att man blir mer "lycklig". Många av oss, inklusive mig själv har väldig svårt att vara "här just nu" ja undantaget på isträningen, funkar liksom inte att glida runt.

    Beträffande Argys kommentar om psykopater, kan jag tillägga att när ledningposter, oftast inom större koncerner, skall tillsättas, så är det inte ovanligt att man screenar psykopater. Så min undran är, varför kan man inte genomföra dessa tester på våra partiföreträdare?

    /Plutten (just nu i framtiden)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför, varför, varför inte?!?

      Radera
    2. Är du säker på att Åkesson skulle klara ett sådant test?

      Radera
  4. Nej, varför skulle jag vara det?

    /Plutten

    SvaraRadera
  5. Bra där, Plutten, let him talk to the mirror!!

    SvaraRadera