onsdag 3 juli 2013

Assad uppmanar Mursi att avgå - för egyptiernas skull.



Hollywood skulle inte kunna göra detta bättre: Syriens ickevalde president Bashir Assads krig mot sitt eget folk har kostat 93 000 syriers liv, och han sitter och fulpekar på en annan islamistisk diktator.

Utan tvekan ska Mursi avgå, och Assad hålla käften.
För gott.

TFH

3 kommentarer:

  1. Carina:
    Assad är ingen islamist,det är ju dessa som han försvarar sig mot..Sen kan jag tänka mig,att han ikväll känner en viss glädje när nu den egyptiske Allah är störtad.

    SvaraRadera
  2. Här är en av de frågor som vi inte är överens Carina. al-Assad är förvisso ingen korgosse men han för inte heller krig mot sitt eget folk. De som han och den reguljära syriska armén bekämpar är tillresta islamister som vill byta det shiastyrda Syrien mot ett sunnistyrt. Vad som skulle hända de som inte utgör de 87% som är muslimer under al-Qaida vill jag inte tänka på än mindre hur detta skulle påverka resten av världen.

    Jag är övertygad att araberna och perserna i de länder som har gjort "revolt" under de senaste årtiondena hade det bättre under sekulära diktaturen än vad de har under islamisterna, inte minst kvinnorna.

    Sedan kan man undra om vår egen "stassminister" är ett dugg mer demokratisk an al-Assad?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Argus...som vanligt kort och sakligt från din sida.
      Nu är detta inte lätt,att som nordeuropè förstå Orientens egna lagar.Trots alla mina besök (låt vara av affärsmässiga skäl)har jag aldrig lyckats lösa gåtorna kring deras kulturella värld. Tvärtemot ju mer jag sökt begripa,ju mer konfys har jag blivit.

      Radera