onsdag 12 juni 2013

Omoralisk Magdalena Ribbing, skiter i etiketten.


Fråga: Jag har tackat ja till en vän att gå på hans examen. Men nu skiner solen! Jag vill vara ute! Examenshögtidligheten avslutas med kyrkkaffe. Själv är jag inte med i Svenska Kyrkan!
“Eksnuva” har jag för närvarande(det är sant). Trött är jag också, sover dåligt (det är sant).Jag vill ju inte såra. Borde ha tagit min allergimedicin! Vad kan jag göra?

Svar: "Du vill ju inte gå på din väns examen, och det måste du inte heller göra, trots ditt ja-tack. Så säg till din vän som det är: ”ledsen men allergin har drabbat mig så att jag inte kan vistas bland människor, du får berätta hur din examen var när jag piggnar till och vi kan ses”.
Hör av dig snarast till din vän. Och snyt dig hörbart om du talar med honom i telefonen."

Har Magdalen Ribbing fått nåt i huvudet? Eller är det nån som hackat hennes frågespalt?"Solen skiner, jag vill vara ute", "snyt dig hörbart i telefon"........

Det handlar om en relation mellan vänner. Men här är både frågaren och svararen helt inställda på att halvbluffa och överdriva sjukdom, för att ta sig ur ett givet löfte.Det var det grövsta. 

Tänker ingen av dem på den storsinte inbjudaren, hans förväntningar, glädje, planering och ev kostnader? Etikett hade varit att tacka nej om det funnits ett riktigt skäl, dvs inte att solen skiner, redan när inbjudan kom. Att slingra sig ur när lusten inte faller på, the easy way out, det borde straffas med noll vänskap tillbaka.
Så gör man bara inte.



DN

1 kommentar:

  1. Du missar ironin i Ribbings svar ;). Naturligtvis tycker hon frågeställaren är så dum att hon inte kan låta bli att vara rolig. Det kommer en sån från henne då och då :).

    SvaraRadera