måndag 17 juni 2013

Och den ljusnande framtid är vår


Ett vårdboende i Malmö anmäls efter att ha nekat en 96-årig kvinna att gå på toaletten.Kvinnan, som är fysiskt handikappad efter en stroke, tryckte på sin larmknapp ett antal gånger då hon behövde använda toaletten. Men istället för att hjälpa henne flyttade sköterskan kvinnans larmknapp så att hon inte kunde komma åt den.

 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Då de anhöriga klagade på händelsen till personalen blev de informerade om att hon ju hade
blöja på sig.

 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hur vet man om man är i helvetet - eller bara gammal i Sverige? 

Svar: Det vet man inte.


3 kommentarer:

  1. Så fullständigt förnedrande det måste vara att bli behandlad sådär. Tragiskt nog är väl detta ingen isolerad företeelse. Kanske är detta standard idag? De som har bättre inblick kan kanske ge svaret. Men ändå, fy fan för det samhälle vi har fått. Ändå är det mest glada miner i regering och riksdag. Liknelsen med Titanic är högst relevant. Migrationsverket är nere i Afrika och raggar fler kunder. Våra EU-politiker lobbar hejvilt för mer invandring. Kultur-sverige hejar på i värsta cheerleaderstil. Och svenskarna faller som käglor inför denna imponerande uppvisning.
    I mitt huvud finns en mer våldsam fortsättning på den här kommentaren som innefattar omruskning av människors hjärnor etc. men det får vara. Men om folk i gemen inte börjar se vad som försiggår och vaknar snart, då finns det inte mycket hopp kvar för någon av oss.

    Skogis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vissa kommer inte att vakna innan det händer dem själva eller nästgårds och då kan det mycket väl vara försent. Men jag kan trösta dig med att jag noterat att fler och fler vaknar. Många är till och med benägna att dryfta frågan med helt okända personer om man bara börjar tala om det allmänna tillståndet i landet så det finns kanske hopp?

      Radera
  2. Visst, Björn hade några kompisar ute på middag, det som var elefanten i rummet för fem år sen, börjar nu talas om, och faktiskt vågade två bildade herrar erkänna att det blir SD nästa val. De andra skruvade generat på sig, tyckte i sak likadant, men var ännu för rädda för etablissemanget.
    Så, visst, det har gått oändligt sakta, och det krävs uppenbarligen lååååång tid för somliga till civilkurage, men vi är på väg.......

    SvaraRadera