onsdag 12 juni 2013

Och Calle Bildt, han säger inte nej därtill.

Österrike har just tagit hem sin styrka från den fredsbevarande styrkan på Golanhöjderna - för att det var för farligt där. Men FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon förhandlar med Sverige om att sända en nordisk styrka till Golan - och utrikesminister Carl Bildts första svar är "positivt".  Vem jobbar Sveriges regeringen för? 

Sitt land eller EU??




expressen

7 kommentarer:

  1. En inte helt enkel fråga att svara på. Det man utan vidare kan slå fast är väl att det är inte Sverige, som det land det brukade vara, som de jobbar för. Var deras lojalitet ligger, det blir jag inte riktigt klok på. EU, kan det vara, men det finns fler alternativ.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Många alternativ, Egot, Karriären, Statusen. Landet och dess invånare? Under mattan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och över alltihopa skiner moder sol !!
      Med undantag här hos mig,där regnet öser ner i strida strömmar.
      Får trösta mig med att de tyska syndafloderna,ännu inte nått upp hit.

      Radera
  3. Lika illa här idag, Lars, börjar låta som mamma, och undrar om detta var sommaren 2013?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte för att jag vill vara motvalls, men jag gladdes åt regnet. Det var dammande torrt och hade torkan räckt över midsommar hade nog vattnet i min brunn sinat. Alla har sina problem att brottas med. Tur ändå att vädret står över människans önskningar och påverkan. Inte ens EU kan (än så länge i alla fall) påverka det. Jag antar att det retar upp dem rejält.
      På tal om att reta upp. Nu lyckades tydligen SVT reta upp kungen med att antyda att han hade försnillat sådär nio miljoner från staten. En liten försynt fråga; hur många miljoner (miljarder) har staten försnillat från sina medborgare/skattebetalare?

      Skogis.

      Radera
  4. Det är enkelt, Skogis, republikanska föreningen har spytt galla över SVT för prinsessbröllopet. Detta är en eftergift, för att visa hur "opolitiska" och okungliga de i själva verket är. Efter att de tjänat massor på bröllopet. Ge med högran, ta med vänstran. Kungen har inte gjort nåt fel. I så fall de som betalt ut renoveringspengarna med skatter - men gå på dem då, fegisar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Noterade att SVT:s reportrar flera gånger sa "våra jurister". Tolkningsfråga, med andra ord. Men visst, kan vara kompensation för bröllopet. Jag log snett flera gånger när jag såg och hörde hur reportrarna gullade med hela bröllopskonceptet. Vilket hyckleri, tänkte jag redan då. Med tanke på hur det brukar vara och hur det nu har blivit. Kan inte Grekland lägga ner den "svenska FRIA televisionen och radion" när de ändå håller på.

      Skogis.

      Radera