onsdag 12 juni 2013

Jag har aldrig varit så nära att dö av raseri och vanmakt.

Sommardag på ön, vid fem är det dags för den dagliga roddturen ute i solen. Jag körde mitt program och lyssnade samtidigt på ekot: - "Brist på sköterskor för svårt cancersjuka barn i sommar - sjukhus förbereder vård utomlands." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!I förhållande till dagens nyhet om de tretton (!) år EUpotentaterna har slitit ut sina skräddarsydda kostymer och businessclasssätena för att få till ett diktat om hur alla EUländer, oavsett ekonomi i landet, på bästa sätt ska ta emot invandrare, så kostade Ekot på två rader om hur svårt cancersjuka barn inte kan få vård i vårt skenheliga land.

Jag flög upp ur roddmaskinen, vanmakten attackerade mig så håret ställde sig på ända, jag rusade in och hickade till Björn att nu får måttet på vansinnet vara rågat. Vad är det för fel?!?? Hur kan somligt/invandring få kosta hur mycket som helst i tid, uppoffringar och pengar, medan annat/cancersjuka barn i desperat behov av vård behandlas med bitande iskyla och noll finanser/förståelse från politiker/samhället. 

-"Vad SKA jag ta mig till, jag kommer att skriva till alla utländska tidningar, berätta om hur de ojjar sig om att Grekland inte längre har statsTV, lucky them, medan Sverige inte har vård för dessa olycksdrabbade barn och familjer i nöd!!!!" Jag var så furioso så jag kunde inte stå still, och vet ni vad Björn sa?

 - "Det går inte att göra nånting åt."





PS, har förgäves försökt googla på denna skam-nyhet, men det verkar inte som om nån mer än Ekot orkat slösa mer än dessa två rader på de cancersjuka barnen.

SR GD

8 kommentarer:

  1. Jag kokar över minst ett par gånger om dagen då jag tar del av nyheterna gällande invandrings och asylpolitiken i detta land. Är f.ö en flitig läsare av din blogg och tycker du skriver helt klockrent och klarsynt! Fortsätt med det! Med vänlig hälsning//Gary Blomqvist garyblomqvist@hotmail.com

    SvaraRadera
  2. Åh så underbart att få empati och stöd av dig just nu, Gary, vet inte vart jag ska ta vägen med mig. Det är en förtvivlad situation.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ack vad jag känner igen dina känslor. Jag själv lever inte ut dem så furiöst, jag vänder dem inåt för att inte mej än omöjligare i min omgivning. Inte bra vare sej för blodtryck eller nåt annat. Du har så rätt i vad du skriver, både specifikt i detta fallet och mer allmänt om vården... och givetvis om annat elände. Tyvärr har ju din Björn rätt. Politiker och andra beslutsfattare skiter väl fullständigt i oss så länge vi inte är många nog. Men för det får vi ju inte ge upp allt. Inte minst inför oss själva. Nog är jag nära ibland, totalt fedup, men nästa dag går det ett tag igen. Nu tror jag inte att du ger upp något, men om du är mänsklig, så undrar man nog ibland, vad är nyttan och meningen med ens engagemang? Framtiden kanske? Man har i alla fall försökt, men det är i mångt och mycket att kämpa mot väderkvarnar.

      Skogis.

      Radera
  3. Du har ett speciellt stort hjärta Carina !!
    Som du vet läser jag ju dagligen din blogg,men orkar inte längre som tidigare,kommentera dina utmärkta inlägg.Du skall veta att det finns många,som liksom du håller på att gå upp i limningen.
    Björn har delvis rätt,vi talar för döva öron i en diktatur !!

    SvaraRadera
  4. Godingar! Vi sitter alla i samma båt. Utom de "fromma", de flyter ovanpå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "De fromma" (fast de blir färre och färre) kommer att vakna upp med skit upp till halsen, men då är det så dags. För dem.

      Radera
  5. För jävligt är så trött på det som händer i Sverige, ett riktigt skillnad. Varför reagerar inte svensken, eller är det som Björn säger. Jag läser din blogg var dag och gjort det länge nu. Du vet vem jag är, för du har en CD av mig och en ligger och väntar.... mejla din adress, så kommer skivan. Kan vara gott att lyssna på, för att lugna ner nerverna.

    SvaraRadera
  6. Längtar efter CDn, du har adressen, vännen! Snabbt - nervlugnande tack!! Kram, innan jag går under!

    SvaraRadera