lördag 8 juni 2013

Här i Sverige har vi världens sämsta skola och arbetsmiljö, men är bäst på att fostra okontrollerade vildar.


En barnskötare i Borås avskedades efter att ha tagit ett förskolebarn i armen. 

"Barnskötaren var fast anställd i kommunen och lämnade under några månaders tid upprepade tillbudsrapporter om händelser kring ett utåtagerande barn. Trots att barnet gav sig på personal fysiskt och andra barn reagerade negativt på händelserna så sattes det inte in några extra åtgärder. "  

Den här artikeln är kodad av ängsliga journalister, här kommer aktuell ordlista: 

"Tillbudsrapporter" = ett rapporteringssystem för "gnälliga" anställda som filas i papperskorgen.

"händelser"= ursinniga våldsattacker.

"utåtagerande barn" = barn som antingen är för sjukt för normal förskola, eller också saknar mänsklig fostran och behöver akut normer och regler, innan han går ut och sparkar ner andra människor som irriterar honom.

som gav sig på personalen "fysiskt"= som slogs, sparkade, bet och hotade.

"andra barn reagerade negativt"= förskolans elever var vettskrämda för och skadades själsligt av det rasande, våldsamma och förvildade barnet.

En dag i slutet av januari arbetade kvinnan tillsammans med ett par vikarier när det uppstod en ny "situation" kring barnet. Kvinnan, helt utan tidigare klagomål, tog tag i barnets arm. Kvinnan medger att det blev ett blåmärke och rivsår efter hennes naglar då barnet slet sig loss

Kommunen anser att hon använde "oacceptabelt mycket våld". 

Hoppas innerligt barnskötaren har ett fackförbund som är värd namnet, och inte viker sig för DSD, Den Svenska Dårskapen.

Borås tidning



6 kommentarer:

  1. Fackförbund överlag, är idag inte värda sitt namn överhuvudtaget. De ingår numera i storebrorsmaffian, generellt sett. Undantag kan kanske göras för en del av fotfolket. Men inte för facket som organisation. De ingår numera i det jag kallar för, etablissemanget. Vad gäller händelsen ovan i en förskola, är det väl symptomatiskt med det nya normlösa och av ovan nämnda etablissemang, omhuldade samhället. Vi har ju sett prov på vad det leder till. DSD är högsta mode och det som gäller i allt numera.
    OT, noterade att i TV-sändningen av det kungliga bröllopet så både dög och upphaussades den Svenska kulturen och traditionen. Undrar hur det kändes för den svenska fristående televisionen. Det måste ha svidit rejält i mångas skinn över hela mediasverige.

    Skogis. (för närvarande på ett jävla dåligt humör)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Facken har fläkt ut sig till ciggfimp. Här har de en perfekt chans att revanschera sig och sitt usla rykte som statslydiga och menlösa.

      Radera
  2. Mycket bra att du översatte det nya moderna språket Carina.
    Vi är många som kanske gissat i olika riktningar.
    Så lätt förståligt som dina översättningar,skulle antagligen inte ha accepteras av den "stora korrekta allmänheten" !!

    SvaraRadera
  3. Svenska, ett språk för räddfisar och ett för raka sanningssägare. Sudda, sudda. Skogis!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag suddar hejvilt på min sura min och snart är jag väl tillbaks på mera normala nivåer igen. Trots PK-idioti och det totala vansinnet på jobbet som just nu är den största anledningen till min ilska. Klåfingriga petitesser som är helt kontraproduktiva vad gäller den säkerhet som det ges sken av att förbättra. Skrivbordsprodukter och verklighetsfrämmande regler. T.ex. särskilda regler om hur man går i och ur en gaffeltruck. Ständigt det dåligt dolda varningshotet och avskedshotet för rena bagateller. Det verkar vara en trend som går igenom i de flesta företag och det tar död på både engagemang och lojaliteten till företaget. Att ständigt ge akt på klädsel och hur man går och var man går och att man gör allt efter regelboken. Den energin skulle nog behövts till annat inom de olika företagen. Det är förbaske mej en spegel av samhället i stort vad gäller PK-hysteri och andra vansinnigheter.

      Skogis.

      Radera
  4. Jag har varit där, Skogis. Det kan ta livet av en. På SAS fick vi som inte var consensusförblindade och lydiga, privata överrockar. Och alla kröp på golvet och viskade. Så lågt var det till taket. Efter så många år med sosseri!! Njöt när jag hörde på nyheterna om att svenska läkare och sjuksköterskor åker till Norge och ratar Sverige för mänsklig lön och god arbetsmiljö!
    Vilken skam för Sverige.

    SvaraRadera