måndag 10 juni 2013

Fler medborgarenkäter!! I hela skendemokratin Sverige.


Ragundas politiker får inget toppbetyg i den medborgarenkät som nyligen genomförts. Var femte kommuninvånare som besvarat frågorna ger de förtroendevalda bottenbetyg. Brist på insyn och dåligt genomförda beslut vållar det största missnöjet.


De lägsta betygen i enkäten ges på de frågor som rör hur Ragundas politiker sköter sina uppdrag och kommunens sätt att sköta de olika verksamheterna.

Bara drygt 2 procent är riktigt nöjda med hur kommunen sköter sig. 

Wow. 2 procent nöjda. 

Plan på det??

3 kommentarer:

  1. Skulle tro att det är där förtroendet ligger. Inte bara i Ragunda. Även utsträckt till regering och inte minst EU. Jag skulle också tro att planen för att rätta till detta usla förtroende innebär till stora delar att lära sina kommuninvånare hur bra politikerna och deras politik egentligen är. Vi är helt enkelt bara för dumma för att fatta det. Planen kommer nog inte att innehålla någon förändring av politiken. Förutom möjligen någon kosmetisk liten ändring utan större betydelse.
    Som ett exempel på politikernas mod och inställning till vad som är viktigt, saxat ur HD, Ängelholmssidan;
    Kommunalrådet Liss Böcker (C) talar om politiskt mod. Mod att gå emot stora grupper som säger nej. (Nej till vad? Min fråga)
    "Vi måste våga gå emot stora grupper av 55 plus om vi ska locka unga familjer", säger hon.

    http://hd.se/angelholm/2013/06/11/lag-inflyttning-tvingar-fram/

    Det skulle då enligt henne vara så stora motsättningar mellan unga familjer och 55+:are att de förstnämnda inte vill flytta till Ängelholm. Vi och dom?
    Har vi nu fått ett samhälle där Lars Ekborgs monolog, "Bunta ihop dom", gäller 55+? Det fanns ju med där. Ett rejält krondike skulle kunna lösa problemet.
    Mikael Hjerms uttalande, ”för att uttrycka det mycket rakt på sak, när de dör blir det bättre”.

    "De" i sammanhanget är de äldre i sverige. Det uttalandet får allt större relevans runtom i sveriges land.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Vansinne måste nån gång få ett stopp. Det sägs att allting går i cykler, Skogis, tänk om alla dårar dör ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med tanke på hur det vanligen resoneras är jag rädd att dårarna överlever de mer kloka. Tills verkligheten har hunnit ifatt dem. Kassakistan är tom, samhället i upplösning. Fast då är det försent och ingen fattar någonting. Hur kunde det bli på detta viset? Vi gjorde ju som vi blev tillsagda och lärda. Någonstans har jag hört det förr.

      Skogis.

      Radera