lördag 15 juni 2013

Carl XVI Gustaf - för Sverige, med sanningen.

Kungen avslöjar briljant våra svenska statsjournalister, och deras ytterst dubiösa förhållande till sanningen och åsiktsdrev. Kungen arrenderar slottet Stenhammar, men att staten bara tar ut 1000 kronor i månaden i arrende är reglerat i testamente - och inget som Kungen själv hittat på för att snyta svenska skattebetalare. 
Fast det vill gärna SVT och de slaskiga tidningarna slå i oss. Och så vill statsmedia av nån anledning också få oss medborgare att tro att Kungen skulle snika till sig renoveringen på vår bekostnad. När Kungen de facto plöjt ner 26 miljoner på denna vår statliga egendom och kulturminne.
Svenska journalister med byxorna nere, och ett drev som havererade - ingen vacker syn.

4 kommentarer:

  1. Kändes skönt att se denne skribents ansiktsdrag när han fick svar på tal...
    "Tänk om ni någon gång kunde hålla er till sanningen".Ett kungaord i rätt tid !!

    SvaraRadera
  2. Det blir lätt rätt tramsigt när "journalister" och "jurister" inte begriper vad de talar om. Enligt svt.se så står det i testamentet "gälda alla onera och avgifter". Gälda betyder (ålderdomligt) betala (Wiktionary) och onera "är plural av latin onus = pålaga i form av skatt av olika slag, tullavgifter, accis o d." (Wikipedia), "un.us [o'-] s. -et; pl. = pålaga, börda, skatt" (SAOL).

    Så testamentet säger inte att arrendatorn ska betala renoveringar bara hålla byggnader och marker i fullgott skick, det vill säga normalt underhåll och städning.

    För övrigt var det väl Tonhammar son stensatte Sverige?

    SvaraRadera
  3. PK-journalisterna vill väl helst "vräka" Kungen från Stenhammar och inrätta ett ståndsmässigt boende för "ensamkommande flyktingbarn" där.

    SvaraRadera
  4. Ja då skulle alla leva lyckliga - tills det brann upp.

    SvaraRadera