torsdag 2 maj 2013

Om faran att leva på en ö.


Björn och jag och hundarna har ännu så länge haft tre veckor härute med vårliga göromål, Björn har alltid miljoner sysslor, det ska lagas, och skruvas, och borras och sjösättas i aldrig sinande projekt. Jag däremot släpper kortsiktigt fram bohemen i mig,  sen går jag omkring, myser och dräller, tittar på alla de många fönsterna som måste skina när första gästerna kommer, men säger mig att om jag tvättar dem i dag , så måste jag göra om det när gästerna kommer..... Så jag glider långsamt ner på trappen med en bok och hundarna lyckligt inborrade i min filt. Ibland avbryts jag av Björn som behöver dubbel styrkekraft till ett eller annat, i förra veckan till att bära bort det gamla ålarökeriet, till förmån för det egenhändigt byggda sprillans nya. 

Det gamla som skulle lyftas bort stod i min axelhöjd, jag fattade övermodigt tag, trodde jag var Tamara Press, men på vägen ner mot marken kände jag plötsligt att jag inte pallade, - JAG ORKAR INTE! ropade jag samtidigt som jag släppte hela alltet mitt på min egen hjässa, med järnstången för ålupphängningen som extra infernalisk ondska. Hjärnskakning och avvaktande helikopter som jag till slut bestämde mig för att skippa.

Nästa  dag satte jag mig i solen igen efter lunchen, hade mina nya glasögon i sitt fodral och boken bredvid.Slumrade gott en stund, och vaknade, skulle ta fram glasögonen och boken - borta!! Zäta hade stolt gått och burit dem, förmodligen hade Zudden blivit avundsjuk, så slagsmålet som följde om glasögonen på en annan del av ön lämnade bara sönderbitna glas och spretande bågar. In till stan, nya inhandlades för 13.700 kronor! Är de riktigt kloka?!?!!! Så puss och kram och tack till If, jag slapp till och med betala garantin, bara två laxar själv. Så nu längtar jag till avprovning och hämtning.

I förrgår natt trampade jag fel på trappen utanför sovrummet, och det skyller jag de tio år gamla reservglasögon jag kör med nu´. Foten trampade rakt ut i tomma intet, kroppen följde våldsamt efter, med en inledande dubbel salkov landade jag som en vinterängel mitt på gräsmattan, 1 1/2 meter nedanför översta trappsteget. När nacken studsade mot marken flög dessa gamla glasögon iväg som en projektil. Det var därför det låg en naken omtumlad kvinna  i månskenet, krålande och trevande efter de förrädiska glasen medan alfågeln ropade förskräckt. Mycket tacksam att ingen stod bakom gardinen och fnittrade läppen av sig bakom en gardin.

6 kommentarer:

  1. Människa, du kunde ju skadat dej ordentligt! Ta det lugnt och försiktigt. Fast, om jag har fattat det rätt, så är det inte sin stil, precis.
    Skrattade till vid avsnittet om hundarna. Mina har genom åren tuggat sönder glasögon, hundralappar(kunde de inte ha valt lägre valörer?), möbler, sänggavlar, LP-skivor, diverse elektronik, en innervägg, någon ytterdörr och otaliga klädesplagg och andra textilier. Ändå är de de bland de bästa människorna i hela världen.
    En dubbel salkov tror jag inte att jag vill uppleva för egen del, men om jag stod bakom den gardinen hade jag nog haft svårt att ordna anletsdragen innan du kommit in. Om man nu inte hade oroat sej för brutna ben etc.
    Tänk på att det finns satelliter i skyn. Akta så du inte hamnar på youtube, barfota över hela kroppen.

    Skogis.

    PS. Hur gick det för ålarögeriet?

    SvaraRadera
  2. Ett gott råd
    På latin
    Festina lente...
    Försöker - ibland med viss framgång- att följa det själv.
    Imponerad av priset på glasögonen.
    Själv har jag än så länge klarat mig med Ö.B glasögon för 10 SEK.

    Skepparn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Festina lente, som tulipanaros! Var lycklig över dina ÖB-glas, skepparn, det är bdrövligt vad ens ögon och tänder får kosta här i landet. Som om de inte var en del av själva kroppen.

      Radera
  3. Carina:
    Dina upplevelser i helgen är beviset för att gamla talesätt,stämmer till punkt och prickar...
    "En olycka kommer sällan allèn",eller "händer en,händer tre"
    Vore liksom Skogis nyfiken på,hur det gick för "ålarögen" ?

    SvaraRadera
  4. Tack för omtankarna, killar, ålarökeriet det gamla som jag fick på hjässan eldades upp på valborgselden på klippan. Det nya är nu järnviturolat och pryder sin plats!

    SvaraRadera
  5. Vitriol
    Du testar om vi är vakna?
    Alltid redo!

    Skepparn

    SvaraRadera