onsdag 29 maj 2013

Inte så fet chans.


Varning för värme!
Nu inför SMHI en ny typ av vädervarning för allmänheten. När prognoserna visar att temperaturen når 26°C eller mer i tre  dygn, kommer en varning att skickas till vård och omsorg för att öka beredskapen där.


HÄR ÄR VÄRMEVARNINGARNA

Meddelande om värmebölja:Prognosen visar att maxtemperaturen ligger på minst 26°C tre dagar i följd.
Klass 1-varning för värmebölja:Prognosen visar att maxtemperaturen ligger på minst 30°C tre dagar i följd.
Klass 2-varning för värmebölja:Klass 1-varning utfärdad och prognos på att perioden med maxtemperatur på minst 30°C kan bli längre än fem dygn och/eller maxtemperaturen ligger på minst 33°C tre dagar i följd.

Det finns värre saker att varna för, i vårt land, än värmen om man sticker näsan utanför dörren

DT

3 kommentarer:

  1. Det blir varmt när man eldar bilar etc. Det finns större anledning att klassa varningar för den typen av företeelser. Fast då vore det "Red Alert" mest hela tiden på sina håll.
    Det politiska klimatet spelar kanske också in vad gäller uppvärmning. Det kan väl möjligen vara där den globala uppvärmningen märks mest. Jag tror att klimatforskarna har tagit miste på de politiska dimridåerna och växthusgaserna. Den globala uppvärmningen är nog mest en fråga om politik, både bildligt och bokstavligt. Stor möjlighet till beskattning av folket, osv. SMHI hänger ju glatt med på det tåget.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Kanske det nya larmet är till för att lura hit nån som tror att det är kallt här??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror att de gamla repriserna av svenska filmer från 20/30-talet,börjar att sina..
      Då är frågan vad skall de stråla ut i nyhetsmedia,som inte lyder under censur !!
      Vädret är troligen ett av de få ämnen,som ännu inte tabubelagts...
      På tal om "klimatkatastrofen",har man från tyska intressen (EON,RWE) byggt sig enorma Vindkraftanläggningar ute i Nordsjön.
      Problemet nu är att man kan inte transforera elen vidare,eftersom det inte finns kraftledningar !!M.a.o styrda av samma klokskap som Absurdistan !!

      Radera