söndag 7 april 2013

Svårfostrad Akita - inget för tafatta och svaga fegisar.


Så här såg paret ut som släppte in sin livsfarliga hund i hundrastgården, där Zäta och Zudden lekte med två glada gula labb-tikar. Med stora kliv traskade husse iväg med matte i släp, efter att hans hund rusat rakt på Zudden och bitit sig fast i honom. Mannen ville inte kännas vid ansvar och bara drog. Assholes.

Såhär såg Zudden ut efter attacken på innanlåret.
Och efter tio stygn......
.....och med strut i tio dagar.




OBS OBS OBS VIKTIGT Om du funderar på att skaffa en akita, tänk på att...
Rasen kan vara dominant mot andra hundar, speciellt av samma kön.
Det kanske krävs lite extra träning för att kunna ha den lös.

8 kommentarer:

  1. Du som är "inbiten" hundvän Carina..Hade det inte varit lämpligt,att införa någon form av "förarbevis",hos ägarna till dessa nya bastardraser !!

    SvaraRadera
  2. Jo du Lars! Viket elände de förorsakade oss, en sån hund med den varningen på sig borde inte få säljas, och framför allt aldrig släppas in bland andra hundar.

    SvaraRadera
  3. Men vänta här , nog betalade hussegalningen dina vetrinärkostnader eller ?
    Mvh Hans

    SvaraRadera
  4. Nix Hans. Vi har spårat honom, och ringt, men mannen slänger luren i örat. Han hävdar att hunden som tog sats vid grinden och flög på Zudden, antingen gjorde det i självförsvar (!), eller också var det nån av de gula labbetikarna (!) som högg....... Det enda han är tydlig med är att vi ska ge fan i att gå till polisen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Naturligtvis ska ni anmäla det hela..Nästa gång kan det handla om ett barn,som blir angripen och svårt skadad.Detta är ingen vardagshändelse i Berlin,men sker några gånger årligen..Därför infördes en lag att inga av dessa(s.k. kamphundar),får föras ute på gatan utan munkorg.Sak samma gäller i U-bahn och buss...

      Radera
  5. Anmäl honom! Och om han är hotfull - anmäl det också. När nån skadar ens husdjur är det nästan lika hemskt som när ens barn blir skadat.

    SvaraRadera
  6. Vill bara kommentera att det inte är en akita på bilden utan en american akita.
    Det är inget som ursäktar händelsen som givetvis ska polisanmälas om inte ägaren tar sitt ansvar. Blir man hotad är det allvarligt och betraktas som övergrepp i rättssak.
    Synd om hunden med sådana ägare. Fattar inte att man släpper sin hund(oavsett ras!) bland andra hundar utan att fråga först.

    SvaraRadera