tisdag 16 april 2013

Publicistklubben i frisk självsanering.



Skämtfiguren Martin Halldin, redaktör på vänstertidningen ETC, dundrar i dagens SVD, att han i protest avslutar sitt medlemsskap i Publicistklubben.
Och?
Självklart ska ingen som inte kan acceptera att yttrandefriheten gäller för alla lämna klubben.

Det är komplett övermaga att som Halldin, tillskriva sig själv en sådan pompös makt, att han blir förvånad över att de demokratiska friheterna också åtnjuts av åsiktsmotståndare till vänstermaffian.

5 kommentarer:

  1. Jag håller helt med dig. Anser man att yttrandefrihet är ett problem, och att man inte ska kunna diskutera med folk med andra åsikter så bör man flytta sig från det offentliga rummet. Folk har i generationer kämpat för att vi ska kunna få uttrycka oss, och bakåtsträvare bör omedelbart pekas ut och varnas för.

    SvaraRadera
  2. Dessa självutnämnda experter ! Bärare av det enda sanna,äkta, rätta ! Det måste vara en gudagåva att vara så övertygad om sin egen rättfärdighet och sina arguments bärkraft att man utan vidare kan döma ut bokstavligen allt annat.

    SvaraRadera
  3. Jag förstår Martin Halldins resonemang och tycker att han gör rätt. Tycker att slutet av texten visar att han förstår och försvarar yttrandefriheten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yttrandefrihet som bara gäller rätt åsikter. Går det att förstå och försvara?

      Radera