tisdag 16 april 2013

Polistrams!


Poliserna i Dalarna är arga: – När vi gör en insats för ökad trafiksäkerhet är det tråkigt att bilisterna motverkar det syftet genom att varna varandra för vår kontroll.
Det tyckte Alexander Maripuu, yttre befäl vid Polisen Dalarna, när polisen på tisdagen genomförde en hastighets- och nykterhetskontroll i Mockfjärd.

Kommentarerna är många och debatten het i DT, syrliga vänner av ordning och en del poliser har helt klart bemödat sig om inläggen. Men signaturen Skylthysteri skriver bästa och klokaste åsikten idag:
-Jag kommer alltid att varna för hastighetskontroller och det motverkar inte polisens syfte att öka trafiksäkerheten.Tvärtom så sänks hastigheten genom varningar vilket inte skulle ske utan varning.
Nykterhetskontroll kan dom genomföra utan problem trots mina varningar.
Det enda som polisen missar är att kunna skriva ut böter men det var ju INTE avsikten med kontrollen, eller?????

Well put! Från en annan som kommer att fortsätta vara vän i trafiken. Det handlar om det usla förtroendet för polisen, de kommer inte när vi blir rånade, inte när vi har inbrott, inte när det begås våldtäkt, eller misshandlas m.m, m.m. Varför förväntar de sig lojalitet från oss? Glöm det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar