måndag 15 april 2013

En scen av ofattbart blodbad i Boston, en saudier rapporteras gripen.

Imorse rapporterade NPR radio station, att ett stort antal löpare från Sandy Hook sprang Boston Maraton till minne av de 26 skolbarnen och lärarna som brutalt dödades där.Och nu ikväll är Boston platsen för en ny obeskrivlig massaker. 

Två eller tre döda och över 100 personer uppges skadade, varav ett tjugotal allvarligt. Katastrofscener efter två kraftiga explosioner, med fem sekunders mellanrum,  strax efter målgång i Boston Maraton nu ikväll svensk tid. En hemmagjord tredje bomb har hittats.

Någon hatar västvärlden. Och vill förvandla våra fredliga liv till skärselden. 






11 kommentarer:

  1. Förskräckligt !! Sitter sedan en timma tillbaka och ser direktbilder från Boston.Senaste nytt är att säkerhetskrafter funnit ytterligare två sprängladdningar,som man lyckats oskadliggöra...
    Det är inte bekant ännu vilka man misstänker bak attentatet,men det uppges att det kan handla om andra krafter inom USA...Alltså är den tydligen nuvarande uppfattning,att man inte tror att det är Al-Qaida som ligger bakom !!

    SvaraRadera
  2. I USA kan man förvänta sig att förövarna hittas och straffas. Fruktansvärda scener och smärtansfyllda bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det som talar för Al-Qaida som de skyldiga,är att det just nu meddelas att man hittat ännu fler s.k "bombpacket".2-3 kilometer från första explosionsplatsen,har man bl.a funnit två packet med sprängmedel,i Kennedy minnesbibliotek !!
      Tyvärr stiger dödsoffren hela tiden,och senaste siffran är hela 12-15 döda och ett 50-tal svårt skadade..Dessutom anses alltmer att det rör sig om arabiskt anslag,tydligen p.g.a att det hela iscensatts på Patriots Day..

      Radera
  3. Läs här, Lars! Investigators have a suspect — a Saudi Arabian national — in the horrific Boston Marathon bombings, The Post has learned.

    Law enforcement sources said the 20-year-old suspect was under guard at an undisclosed Boston hospital.
    http://www.nypost.com/p/news/national/authorities_under_suspect_guard_y2m8cJO29uC2PDGIjYBalO

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men denna nyhet kommer från en boulevardtidning,och frågan ställdes på en presskonferance jag lyssnade till,och dementerades där !!

      Radera
    2. Var det inte att saudierna fick komma osökta till USA, började gälla några månader sedan. Alla andra nationaliteter fick gå genom stränga säkerhetkontroller.
      Rätta mig om har fel.

      Radera
  4. Jag lärde mig en läxa för två år sedan då jag omedelbart trodde att det var al-Qaida som härjade i Oslo, men...

    Om det nu visar sig vara ett islamistiskt dåd då anser jag att det är hög tid att terroriststämpla islam och repatriera muslimer till de fantastiska länder de en gång kom ifrån. Sedan ska vi avbryta allt samarbete med dessa länder, inte köpa en pryl, inte sälja en pryl. För vår skull men framför allt för våra barn och barnbarns skull.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du har rätt Argus,på samma sätt verkar det just nu vara i Boston...
      Men är mycket försiktiga,med att ange det som något utländskt terrordåd.Tydligen har man också ögonen på några inhemska grupper !!

      Radera
  5. Tänk vad mycket inhemska svenska grupper också gör:
    Mordbrand
    Bilbrand
    Skjutning på öppen gata
    Gruppvåldtäckt
    Juvelierrån
    Åldringsrån
    Åldrinsmord
    Und så weiter und så weiter
    Allt detta gjort av dina söner och döttrar, eller?
    Inte av de mina, för de hinner inte, de går till jobbet
    varje morgon. Och betalar skatt.
    Och när de blir pensionärer, finns det inga pengar kvar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men det finns ju mängder av sådana dårar,även över i USA !!
      Alltså är vi inte ensamma om,att lyckas knyta till oss alla dessa"godbitarna"...

      Radera
  6. Nu förklarar man från FBI,att det är allt för små sprängladdningar för att knytas till al-Qaida..Det tycks tydas så,att det är några "amatörer",som mixat samman packeten med "bomberna"..

    SvaraRadera