tisdag 19 mars 2013

Vi har blivit så blasé på makthavarnas lögner och halvsanningar.


Så vi vet inte vad eller vem vi ska tro och lita på. Det famlas och hymlas också i gammelmedierna  konstant, så vi har dessvärre gått och tappat all tillit.

 SD anser att de hade fog för att avlägsna Patrik Ehn från partiet innan det ruttna sprider sig, allt enligt den nolltolerans som införts. Den grundliga, öppna och raka förklaring de ger ikväll, kunde ha stoppat alla mer eller mindre vilda spekulationer och konspirationer som har frodats hela dan. Många har uttalat sig som experter och besittare av inside information.
Det spelutrymmet kunde SD ha besparat dem. Och oss.

Min största skräck är att SD ska svika som de andra sju - då har vi inget.




12 kommentarer:

  1. Eller också får man besinna sig och inse att även fria media som Fria Tider har fel ibland.
    Det är nog många som sympatiserat med Ehn men det är nog många runt honom som sett vad som hänt men inte kunnat kritisera då han dels är en stark profil och dels måste partiet hålla ihop.

    Camilla Rågfors skriver på SVT-Debatt och insinuerar om falangstriderna. De som inte håller med SD får söka sig någon annanstans. ND eller Svenskarnas Parti, jag bryr mig inte om vilket men jag anser att Åkesson har rätt, hans förtroende växer.
    Även om du ofta skriver bra, snabbt och har rätt, så får man lära sig att besinna sig och lita på att de agerar korrekt.

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tar gärna konstruktiv kritik, Catarina, men tycker att du är hård nu, och för snabb med pekpinnen. Jag är news-junkie, och lever på att snabbt reagera på dårskap. Att besinna mig gör jag efter bästa förmåga, och tycker fortfarande att min blogg är balanserad :"Jimmie Åkesson har tydligt och klokt visat sitt ställningstagande med nolltoleransen, men att skapa ett skräckvälde under sig i värsta Robinson-anda där ingen sitter säkert från dag till dag, det låter fullständigt åt helsefyr."
      Jag står för detta fortfarande, och tror att du som normalt är så sansad och välinformerad, borde ägna din frustration åt att många, många nu tror just detta om SD.
      Och det hade inte behövt vara så om SDs klargörade kommit i samband med uteslutningen. Självkritik istället för bara kritik, det skulle jag önskat mig.

      Radera
  2. Man kan inte köra emot folkviljan (73%, stämmer för övrigt rätt bra med andelen etniska svenskar) hur länge som helst. Om SD fallerar så finns det plats för ett annat rumsrent parti som inte sjunger massinvandringens lov.

    Nu tycker jag att vi alla i detta rum stämmer upp med:

    Förfäras ej du lilla hop,
    Fast fiendernas larm och rop
    Från alla sidor skalla!
    De fröjdas åt din undergång,
    Men deras fröjd ej bliver lång,
    Ty låt ej modet falla

    SvaraRadera
  3. Kul att du använder vår ( svenska) grannes dotters sonsons psalm!
    Eländigt regn på slagfältet idag
    Bara polackerna jobbar.
    Björneborgarna skulle säkert jobbat de med men har i mitt fall ersatts av en flicka från nationalskaldens födelsestad
    Duger gott det med...

    Skepparn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du måste ha en otroligt gammal granne med tanke på att psalmen lär ha sjungits vid slaget vid Lützen 1632

      Radera
    2. Ja!
      Men inte fullt så gammal.
      Men jäntan av Ekaätten levde på 1400-talet om jag inte tar helt fel.
      Svenska historien får vi kunna på Carinas site,feståru!

      Skepparn

      Radera
  4. Catarina:
    Har under frukosten funderat över mitt SD-medlemskap,och en eventuell framtida risk för uteslutning..
    Tillhör dem som genom åren läst en mängd böcker som tydligen inte får läsas.Dr.Schiwago,Mein Kampf,Lady Chatterleys älskare,därtill verk från Nitschke,W Moberg m.fl.radikala författare.
    Huruvida jag uttryckt mig "rasistiskt" på någon blogg, eller likt någon urtida tysk,kan jag inte minnas. Möjligen kan X-pressen leta fram om så är fallet.
    Om nu ovanstående skulle vara den negativa delen i ett medlemskap,kan jag på positiva sidan förklara, att jag inte kommer att konkurrera om platserna på någon valsedel 2014.Inte Ehns på kyrkovalslistan,där det fortfarande saknas en mängd namn på kandidater.
    F.ö är jag kanske rent av allt för öppenhjärtlig,och därmed som uppstickare,ofarlig för partiets yngre uppåt strävande garde !!

    SvaraRadera
  5. För mej var det ingen aha-upplevelse att läsa argumenten till uteslutningen. Det staplades anledningar så högt att det höll på att rasa ihop. Jag erkänner Sverigedemokraternas rätt att utesluta vem de vill, på vilka premisser de själva väljer. Men det har börjat gry en liten misstänksamhet. Vad händer inom partiet. Misstänksamheten kvarstår även efter den officiella förklaringen. Förtroendet har fått sej en törn. Vad var argumenten för de andra elva personerna? För all del, jag är fortfarande för SD. Alternativ saknas. Hoppas min misstänksamhet är ogrundad. Att som Catarina tycka och tro att vi måste lita på SD-ledningen och hoppas att de gör rätt är nog bra och hoppfullt. Jag är skeptisk som vanligt, men hoppas att du, Catarina, har rätt i din förhoppning.
    Skogis.

    SvaraRadera
  6. Det är just att alternativ saknas, som gör en så vaken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag undrar ibland om SD:s ledning är medveten om de starka förhoppningar som vi, deras väljare, har på dem. Det är som en politisk frälsarkrans har kastats ut till den drunknande. Tänk om den är falsk. Tänk om repet som kransen är fäst vid är ruttet och försvagat. Det är bara att hoppas att de som håller i repet och som tryggt ska hala in och rädda mitt (Sveriges) liv, står för vad de säger, hela vägen. Att det är deras prio ett att rädda vad som räddas kan. Det är just där ett embryo till tvivel har börjat dyka upp. Står de för sin politik fullt ut, eller vill de så gärna in i värmen att det får gå före? Men det är min personliga åsikt som kanske får ses i ljuset av min starkt begränsade horisont. Men vi sympatisörer behöver inte brottas med mer eller mindre välgrundade tvivel på SD. Det finns skit så det räcker, ändå. Men nu får det kanske räcka med negativism. Jag ser ut genom fönstret på det lätta snöfallet och tänker att snart är det vår... Hurra! Eller kanske inte.
      Skogis.

      Radera
  7. Mitt i prick Skogis, precis så! Exakt, inkännande och välformulerat.

    SvaraRadera
  8. Det verkar dessvärre som om din visa insikt, Skogis, kan ha vissa problem att nå höjdarna i SD.

    SvaraRadera