fredag 8 mars 2013

SFS, svenska för svenskar.


En man i 75-årsåldern i Staffanstorp blev på onsdagskvällen misshandlad av ett gäng ungdomar. Gänget hade sparkat på hans brevlåda och kastat växter på hans fönster. När mannen kom ut och tog tag i en av de unga blev han nerslagen och sparkad i ryggen. Polis tillkallades, men då hade gänget hunnit lämna platsen. 

Mannen beskriver dem, med korrektmedias kodspråk, som sex "personer".

 

4 kommentarer:

  1. Ett vidsträckt begrepp, personer. Man får vara glad över att det inte var aliens, eller nåt. Eller, när man tänker efter så var det kanske just det. Aggressiva, icke kontrollerbara, ständigt krävande. Total brist på empati mot de svagare. Jagar oftast i grupp. Jag känner igen det någonstans ifrån. Kanske var det vildhundar eller hyenor. Oavsett var det beteendet eller utövarna kommer från borde vi slippa att bli utsatta för sådant. Kanske ses det som pojkstreck. Också ett vidsträckt begrepp, numera.
    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Vi kanske skall börja med att ta ett av dessa pojk-streck och hänga upp dem "androm till skräck och varnagel"?

    SvaraRadera
  3. Frestande, men då kommer polisen och hela PK-samhället att straffa dej så hårt det bara går, på alla plan. Då tittas det inte bort, som till exempel i Landskrona eller i tunnelbanan, gränspoliser eller ej.
    Det går kanske att döpa om hela företeelsen, det är ju så modernt numera. I stället för pojkstreck kan vi kanske på något sätt tvåla till vederbörande och använda dessa som tvättstreck i stället. Där gör de bättre nytta. Fast det blev nog samma konsekvens som i resonemanget ovan.
    Skogis.

    SvaraRadera
  4. Lite bus och lite pojkstreck??? Det var väldigt vad min värdegrund sjunker som en säng i Florida.

    SvaraRadera