onsdag 20 mars 2013

Samhällets svek mot polisen.

Hur sjutton ska en polis våga agera, när det är poliser som under yrkesutövning behandlas som kriminella.


En polis vid gränspolisen åtalades på onsdagen för att ha utsatt en demonstrant för livsfara genom att köra med honom på motorhuven i drygt tre kilometer.

Händelsen inträffade på morgonen den 6 augusti vid migrationsverket  i Kållered. 15 demonstranter var på plats för att i nätverket Asylrörelsens regi genomföra en blockad mot utvisningen av en afghansk man. 

När en civil polisbil körde iväg med afghanen hamnade två demonstranter på motorhuven. En av dem föll av efter tiotalet meter men den andre, 33-årige Stefan Berg, klamrade sig fast och blev kvar till 200 meter efter Kållereds centrum; en sträcka på drygt tre kilometer. 

- "Jag anser att polismannen av grov oaktsamhet har utsatt Stefan Berg för livsfara genom sitt sätt att köra med honom på motorhuven, säger chefsåklagare Per Lind vid riksenheten för polismål."

Jag anser att det självfallet var de som provocerade polisen, och som vägrade flytta sig för polisbilen, som utsatte sig själva för livsfara.

2 kommentarer:

  1. (PK)-samhällets svek... mot polisen, sjukvården, äldrevården, försvaret, svenskarna. Ni alla får fylla i det som fattas själv. Med exemplet ovan i minne kan jag bara säga att som polis hade jag inte blivit långvarig. Ganska omgående vanhedrande avsked skulle jag tro. Att som polis hela tiden bli påhoppad för att man gör sitt jobb, att hela tiden riskera att göra fel och då bli åtalad för det som för de flesta är en fullkomligt självklar åtgärd, att bli bespottad både bildlikt och bokstavligt, att löpa gatlopp i media som tror sej tala för hela folket men som endast representerar... jag vill kalla det den ganska lilla (vänster)extrema delen av sveriges befolkning. Att poliserna orkar lyfter jag på hatten för. Däremot lyfter jag inte på någon hatt för det sätt polisledningen verkar sköta sitt uppdrag. Inte heller för åklagarämbetet eller det sätt den svenska rättvisan tillämpas numera.
    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Det är inte svårt att hamna i frysboxen i ett land där folk löper gatlopp efter nån som sagt blond och blåögd. Tänk om det hade gjorts en undersökning bland svenskarna, vilka som fattar nånting om hetsjakten på Billström. Det skulle vara intressant.

    SvaraRadera