måndag 11 mars 2013

Karamellodikten, kommunernas nya dyra fluga.

Favoriten Peter Kadhammar på aftonspånan har gett sig ut på en flygande cirkusresa genom Sverige, under mottot "always look on the bright side."
I ett av Kadhammars djupdyk hittade han 
Borlänge, som sugit på karamellen länge nog, och nu gör en dyr Malmö. Dvs efter gedigen och brainstormande tankeverksamhet, tar fram en riktigt bra och fiin värdegrund för hela den bra-a och fiina kommunen:

- "Jag finns här för Borlängebon.
- Jag gillar utmaningar.
- Jag möter varje människa med öppenhet."

Det är inte första gången en kommun väljer alternativa sätt att informera och förändra. Laholm kommun har en gång köpt "tänkarhattar" för 18 000 kronor för att göra kommuncheferna till bättre tänkare.

Inte heller det hjälpte.

aftonblaskan

2 kommentarer:

  1. Jag jämför den symbolhandling som det är med dessa karameller och mössor med att sätta på ett plåster på ett armbrott. Dvs. att det ser ut som om man gjort något fast åtgärden är helt meningslös. Det är ju även totalt utkastade pengar/åtgärder. Utom möjligen för den som tillverkat plåstret och för ljushuvudet som kommit på idén. För patienten är det ju ett hån och ett uppvisat totalt förakt för denne. Det förvärrar ju också skadan eftersom det hindrar och försenar riktiga åtgärder. Ett armbrott kan man ju bryta upp och lägga tillrätta. För samhället blir det nog svårare och mer smärtfyllt att reparera skadorna. Då räcker det nog inte längre med etablissemangets "opium för folket" för att bedöva oss.
    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Köksbordskonversationen måste bli lite hm, annorlunda, pappa vad har du gjort på jobbet det senaste halvåret? Finfina värdegrundskarameller i olika kulörta färger för 300 000 kronor, de du!

    SvaraRadera