onsdag 13 mars 2013

Idag skriver författaren Jonas Hassen Khemiri brev till justitieminister Ask.

Denna erbarmliga jeremiad på DN är en självbiografisk resa som Jonas Hassen Khemiri gjort i rasismens Sverige. 

Från första steget på Arlanda var det synd om honom och hans familj att de kom just hit, ty alla "rosafärgade" är rasister. Alla? Nä, inte Jonas Hassen Khemiris pappa. Hela litanian beskriver varje bitter och smärtsam sekund och dag i detta grymma apartheidland.

Hur i  he-e kunde Jonas Hassen Khemiris pappa vara en så känslokall och grym förälder att tvinga familjen hit av alla länder. Och dessutom helt iskallt pressa dem att stanna kvar här i jordens rasisthelvete, trots sonens dagliga plågsamma umbäranden från de känsligaste barnaåren. 

Jonas Hassen Khemiri borde konfrontera sin far med sin djupa livstragedi och söka föråtelse i terapi. 


Inte Betarice Ask.


Och flytta härifrån för sina barns och sin egen mentala hälsas skull.

22 kommentarer:

  1. Som vanligt tolkar du på ditt sätt och beskriver det som en sanning. Khemiris pappa tvingade inte familjen till Sverige; modern är från Sverige. Det problem Khemiri skriver om är det faktum att människor som tillhör den extrema högern som SDs sympatisörer tycker att det är rätt att trakassera människor med "icke-svenskt" useende. Läs artikeln en gång till med av dina mörkblå glasögon först.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är din uppfattning att alla vi som inte tillhör "mångkulturkramarna",är "extrema höger" ??
      Tvärtom skulle jag vilja påstå,utan sådana snyft historier för stackars drabbade,skulle ju din enormt behjärtansvärda insats vara helt onödig!!

      Radera
    2. Nej du anonyme LarsÅ. Jag anser inte att alla som uttalar sig negativt om invandrare är extremhöger. Däremot kallar jag alla som kräver att människor med "icke-svenskt" utseende skall trakasseras, att invandrare skall utvisas ur Sverige även om det är helt klart att de utsätts för avrättning eller långa fängelsestraff i det gamla hemlandet är SD-sympatisörer extremhöger. Jag förslår att du läser artikeln utan mörkblå glasögon. Jag är inte säker på att du förstår att det handlar om svensk man med en svensk mor och en invandrad far. Kärleken övervinner mycket.

      Radera
    3. Vem har inbillat dig att SD skulle utvisa
      v e r k l i g t asylbehövande flyktade.. Har aldrig hört talas eller själv läst något om ett sådant krav från SD.
      Tror du blandar samman de lyxsturister som söker sig hit till Sverige,för försörjas utan att arbeta livet ut.Dessa är inte välkomna hos en allt större,och växande del av oss svenskar.
      Öppna du båda dina ögon,så skall du se att verkligheten ser annorlunda ut,än den som publiceras i svenska snyftreportage !
      Avslutningsvis är jag helt införstådd med, att det kan uppstå sådana problem för barn som föds i sådant blandäktenskap.Om det sedan rör sig om en Eskimo och en Afrikan, eller Asiat och Dansk,är det väl enbart de två föräldrarna som får bära ansvaret.

      Radera
    4. Man får ta det onda med det goda!
      Att kolla upp vilka människor som vistas illegalt i landet är enligt lag polisen jobb.
      Att så mycket som 10 % visade sig vara här olagligt var en ganska bra siffra – detta om man jämför procenten uppklarade inbrott som lär ligga på ca 4 % (!)
      I relationen till detta kan också ställas det som man ofta läser i dagspressen: internationella ligor och människor från öststaterna gör inbrott, härjar och rånar - helst pensionärer (lättaste bytet) För att inte tala om alla dessa kopparstölder som får tågen att stå stilla till resenärernas stora förtret.
      Att då bli kontrollerad är något man får ta! Om man därmed ”räddar” folk från att bli rånade i tunnelbanan och förhindrar inbrott och kopparstölder är det väl bra?
      Alltså: Inget ont som inte har något gott med sig!

      Radera
  2. Du själv borde gå och dränka dig eller ta en kurs i läsförståelse. För du verkar ju inte ha läst brevet alls ditt korkade luder. Fy fan vad jag hatar dessa copy/paste bloggar som förpestar internet.

    SvaraRadera
  3. Carina, ring Anticimex, din blogg har smittats av oknytt från extremvänstern. Jag tror att en veckas vistelse i verkligheten i Hammarkullen, Tensta, Rosengård eller någon annan av de utomeuropeiska enklaverna botar oknytten för livet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Argus:
      Dessa flummare har ju alltid funnits,och har ju med åren inte blivit färre !!
      Instämmer i ditt förslag,men betvivlar att det hjälper..

      Radera
  4. Anonym, jag tolkar javisst, men beskriver det som sanning? Nädu, inte alls. Lämnar bara en ny tolkning istället för den pretentiösa och svenskhatande Khemiris vill färga oss att tro på.
    Om din älsklingsförfattare har trakasserats dagligen av oss "rosa-färgade" sen barnsben, hur pass trovärdig är du då när du beskyller SDs sympatisörer för detta?
    Det verkar som om det är du som ska läsa artikeln en gång till, och den gången utan att gapa och svälja allt du läser.
    .

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske dags att lära sig meningsbyggnad?

      "Lämnar bara en ny tolkning istället för den pretentiösa och svenskhatande Khemiris vill färga oss att tro på."

      "Det verkar som om det är du som ska läsa artikeln en gång till, och den gången utan att gapa och svälja allt du läser"

      Radera
    2. Bravo. Ju fler gånger du citerar mig, desto suddigare blir förhoppningsvis mediabilden du så okritiskt svalt. Fortsätt så!

      Radera
  5. Allan Ballan - ett strålande exempel på kulturvänsterns bildningsnivå. Kommentaren får stå kvar som ett monument över näthatet från vänster.

    SvaraRadera
  6. Är nog mer bildad än dig, har du ens gått ut grundskolan?

    Näthat? vad pratar du om? du låter som en tossig vänstermupp.

    Din blogg får isåfall bli ett monument över kleti och pletis bildningsnivå, som vi andra kan sitta och skratta åt.

    SvaraRadera
  7. Mer bildad än du, heter det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nybroviken Carina, Nybroviken.

      Jag tror inte att Ali Babba har hört talas om Fredrik Lindström och hans lysande beskrivning varför det heter "än du" och inte "än dig" än mindre om konjunktion eller predikatsverb.

      Radera
  8. Det heter kreti och pleti.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker dock att Ali Babba har klarat SFI riktigt bra om än inte perfekt. :-)

      Radera
    2. Det handlar i det här fallet om genetivform och blir kreti och pletis.

      Radera
    3. Och då blir kleti[g?] en freudiansk felskrivning? Eller var det en felskrivning på grund av att du var "frustande, skakande och högröd"?

      Radera
  9. Man ska akta sig här om man som Ali Baba behagar komma och skryta om sin bildning.....

    SvaraRadera
  10. hmmm... en fråga Carina. Den här ali babba, börjar hans IP med 80.216.xx.xxx? Lite nyfiken bara, jag har en kommenterare hos mig som börjar jiddra om utbildning när argumenten tryter. Tänkte om han beslutat sig för att "ta debatten" på andra ställen också :)

    SvaraRadera
  11. Suck, varg, det finns mer än en............

    SvaraRadera