söndag 24 mars 2013

I Vilda Västern kallades Anna Lundbergs papperslösa drömsamhälle i Malmö för de Laglösas Rike.

Anna Lundberg är jurist och filosofie doktor, lektor i mänskliga rättigheter vid institutionen för Globala politiska studier och medlem i forskningsinstitutet MIM, båda på Malmö högskola.

Hmmmm. Ett levande bevis på att männskor kan ha många märkvärdiga titlar, och ändå ha fullt med tomtar på loftet:

_ "Gör Malmö till en fristad för papperslösa. En migrationspolitik som producerar papperslösa löses inte med utökad inre utlänningskontroll. I ljuset av debatten om Reva finns det stöd för att göra Malmö till en fredad zon där papperslösa kan uppehålla sig och vara säkra på sin trygghet."

Var vi andra ska befinna oss för att vara säkra på trygghet det är fullkomligt ointressant i den teoretiska världen.

I USA har dom en mer begåvad och ansvarsfull plan. Om de ska tillåta att illegala lagbrytare ska få stanna, måste de olagliga obönhörligen avkrävas att behärska språket, genomgå en kontroll om kriminell bakgrund, betala skatt på intjänad inkomst, samt betala för migrationsprocessen. 

Kravlöshet har aldrig byggt ett samhälle.

sydsvenskapropagandaorganet. Immigration Issue

2 kommentarer:

  1. Jag kan bara hålla med dig om epitetet propagandaorgan. Maken till tendentiös artikel av en som kallar sig akademiker får man leta efter. De akademiker som jag tycker att har rätt att kalla sig akademiker har ett faktiskt underlag och ofta hänvisningar och referenser även om det inte är en avhandling man skriver.

    En mening som särskilt den usla kvaliteten är "En konsekvens av undersökningen är att identitetskontroller valts bort på många platser i USA till förmån för brottsbekämpning". Att illegalt uppehålla sig i ett land är ett brott i de flesta, om inte alla, länder och inre utlänningskontroll är därmed brottsbekämpning och många är typ ett, två, flera, många.

    "Det har visat sig att de som saknar uppehållstillstånd sällan är personer som också begår brott." Hela REVA-projektet går ut på att kunna genomföra en inre utlänningskontroll då svenska bestämmelser omöjliggör ID-kontroll utan orsak, i alla fall av alla som inte är "blonda och blåögda", och genom att fokusera på just lagöverträdelser tar man en av tio.

    Om man tittar på hennes profil på Malmö högskola så ger det en känsla av den värsta sortens blandning av Snickysnacky Sarnecki och Södertörns högskola. http://forskning.mah.se/id/imanlu

    Tvi vale!

    SvaraRadera
  2. Idioterna som beundrande står och dreglar över Anna Lundbergs nya kläder, sväljer allt med hull och hår, och serverar detta som magiska sanningar är värda enbart hela folkets förakt.

    SvaraRadera