tisdag 26 mars 2013

Hanne Kjöllers magnifika granskning av maktkolossen DO.


Hanne Kjöller:

-"Om man går igenom DO:s ärenden och tittar på vilka som gått till domstol och inte framträder ett tydligt mönster. Motparten i rättsprocesser, där alltså förloraren riskerar att åka på hela rätte­gångskostnaden och skadestånd, är antingen storföretag som exempelvis Media Markt eller skattefinansierad verksamhet som landsting, kommun, försäkringskassa och arbetsförmedling. 

Där finns inga kaféägare, restaurangidkare, affärs- eller pensionatsinne­havare. De hittas i stället under fliken för ”förlikning”.
När DO kommer med hela sitt artilleri och riktar det mot en ensamföretagare, som troligen är bättre på att driva företag än rättsprocesser, finns inte mycket annat att göra än att lägga sig platt. Det skulle inte behöva vara något problem om det vore så att DO mestadels har rätt. Men så är det inte.


DO förlorar mer än hälften av sina domstolsmål. Vapenarsenalen må vara militärisk, men den juridiska precisionen är det uppenbart inte. Bland dessa lunchhak och tygaffärer som sett sig tvingade att betala när DO knackat på dörren med en haubits 77:a under armen finns sannolikt åtskilliga som gjort det i onödan. Möjliga diskrimineringsproblem har ersatts av faktiska rättsproblem."

Jag har absolut inget mer att tillägga. Utom, varför tillåts detta gammelsovjetiska pansarvagnsbeteende i vårt land, statsministern?


2 kommentarer:

  1. Hanne Kjöller är ljuset på DN. Jag hittade faktiskt en annan [anonym] ledare som inte var så illa: http://www.dn.se/ledare/huvudledare/do-fortsatter-att-ga-vilse Hanne?

    SvaraRadera
  2. Hon har sina ups and downs, mest ups tack och lov!

    SvaraRadera