fredag 8 februari 2013

Reinfeldts bragd i EU hyllas i svenska medier.

I Sverige gapas och sväljs det när vår statsminister triumferar i Bryssel. Ingen falsk blygsamhet här inte. Och inga bekymrade journalister på statsTV.

Men.

Den här föreslagna och accepterade budgeten är faktiskt inte i hamn förrän EU- parlamentets 150 medlemmar har röstat och antagit förslaget. Röstningen äger rum i hemlighet och bakom stängda dörrar, och om det visar sig att EUparlamentets talman Martin Schultz inte är nöjd, så kommer han att yrka på support för att sänka förslaget. Reinfeldt har ännu inte uppnått någonting, inte förrän budgeten har fått OK från de riktiga EUpamparna.
I min krassa EU-värld är det dessutom fullt möjligt att denna sänkning av budgeten i själva verket ändå kan bli en höjning. Vissa kostnader kan ha trollats bort, för varje land att betala enskilt, för att uppnå kvällens unika och samstämmiga segerrus. Varför skulle jag lita på våra politiker?

Dessutom:

EU har en budget på runt 150 miljarder euro, men är inte ett land och skapar och genererar därför inga inkomster, förutom de pengar man snor åt sig i bidrag och skatter från medlemsstaterna.  Så varför existerar EU - och varför har EU en budget överhuvudtaget?


3 kommentarer:

  1. En bra sammanfattning över detta diktatoriska samlingsbecken.Bestående av avdankade odugliga politiker från 27 länder.Den tyske socialisten Schultz,är efter massainvandringen i Europa,den största skada som skett sedan andra VK:s slut !!
    Men är det inte ändå föööör mycket begärt,att svensk PK-press skall förstå innebörden.De 500 Miljoner,som Sverige årligen skulle få i "rabatt" har man betalt in tusenfalt !!
    skulle "rabatteras",har

    SvaraRadera
  2. Jag har en känsla av att det historiska bokslutet för dessa Europad dödgrävare kommer att bli förödande. Tyvärr kommer de och vi att missa vår upprättelse.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får titta ner från "Wolke sieben"..För att se hur det går för våra barnbarn..
      Kanske kan någon av oss armbåga sig fram,och bli utvald till en av posterna som skyddsängel.

      Radera