fredag 1 februari 2013

Öppet brev till Vellinge Kommun, som skapar vi och dom i Sverige..


Bakgrund:
Vellingebostäder AB bygger enlig egen utsago, en förstklassig byggnad som en skånelänga, för att hyras ut på ett femårskontrakt till Vellinge kommun.
Byggnaden på 288 kvadratmeter är som ett litet hotellboende med egna rum där två ensamkommande flyktingbarn får dela på toalett och dusch. Det ska finnas ett gemensamt kök med matplats och vardagsrum. Det är ett jättefint hus, vi har inte sparat på något,säger Vellingebostäders Anders Larsson till medierna.


Mitt öppna brev till Vellinge Kommun:

"Sverige idag är ett land som tillåter misär.

Svårt sjuka blir utförsäkrade utan skäl, arbetslösa tvingas söka 100 jobb per dag eller ruttna bort i ovärdiga fas-tre-jobb för skamlöner, sjukhusen är underbemannade, sjuka människor förvaras liggande i trånga korridorer, barngrupperna på daghemsförvaringen är ohälsosamt stora. Skolklasserna likaså i de skolor som håller på att bli en av Europas sämsta, i vissa städer råder anarki, gänggrupperingar och en svart parallellvärld, polisen löser inga brott. Gamla människor är arma offer för den offentliga upphandlingen och får kosta så lite som möjligt, helst ingenting, så vällagad mat, blöjor, duschar, promenader, bingo och människovärde det är ouppnåbar lyx. Vi har drabbade hemlösa som lever utan nån som helst omsorg på gatorna året om, vi har tåg som inte fungerar och ett brinnande utanförskap. Det finns aldrig, aldrig pengar.

I detta läge bygger Vellinge Kommun en skånelänga i Falsterbo till 8 flyktingbarn som söker skydd från elände, och "det sparas inte på något".
Har inte Vellinge Kommun något moraliskt ansvar för jämlikheten i landet? Har inte Vellinge Kommun något moraliskt och ideologiskt ansvar för att inte skapa ett vi och dom-samhälle, där somliga helt oförskyllt alltid tycks dra nitlotten i livets lotteri jämfört med andra."






petterssons sydsvenskan

9 kommentarer:

  1. Vill gärna underteckna detta brev.Samtidigt önska att det finns plats nog för tusental andra,som instämmer i din skrivelse !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är vi nog många som skriver under på.
      Skogis.

      Radera
  2. Har skickat till sydsvenskan, friatider och Vellinge kommun förstås, förväntar mig ingenting. Men, om, så återkommer jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra Carina,ditt brev förtjänar att läsas av hela landets befolkning...
      Mycket kloka ord som,ger en hel klar bild av dagens undergång,i vårt tidigare så trygga land !

      Radera
  3. Vilken fredagkväll du ger mig, Lars, tack tack, go helg på dig!

    SvaraRadera
  4. Sitter redo att underteckna. Bra skrivet Carina.

    SvaraRadera
  5. Vellinge är bland de rikaste kommunerna i Sverige och nu får utvalda en gräddfil rätt in. Trodde i min enfald, att det ska löna sig att sköta sig. Skattepengar slösas. Det sägs, att var tredje krona är bortkastad.

    SvaraRadera
  6. Var tredje krona bortslösad? Det är så smärtsamt att konstatera, varför gör ingen nåt??

    SvaraRadera