onsdag 2 januari 2013

Trängselskatt i Göteborg. History repeats itself.


Satt idag och blåblängde på nyheterna om införandet av trängselskatt i Göteborg, aldrig har det varit så uppenbart hur grundlurade folket är av politrukerna.


Exakt samma argument för och emot som i Stockholm när det begav sig 2006. Politikersnack om fullskaliga försök, folkomröstningar, diskussioner och tolkningar, odemokratiska beslut, miljö, bidrag till finansiering av trafiksatsningar, bla-bla-bla. Exakt samma upprörda trafikanter som inbillar sig att det spelar roll vad de tycker. 

I ett försök att få det att låta som om allt inte redan bestämts över folks huvud. Det var en bedrövlig repris.

DN





SVT

4 kommentarer:

  1. Trängselskatt behövs nog tyvärr - för såväl individernas som näringlivets kortsiktiga del såväl som miljöns långsiktiga.

    Ett problem i Stockholm var att man delade upp det så att miljöbilar slapp trängselskatt - ett tappert försök att minska utsläpp, men miljöbilar trängs lika mycket.

    Sedan får man väl se vad det ger för möjligheter till alternativ i form av nya vägar, kollektivtrafik m.m.

    Ska bli bra för de flesta är det tänkt - får hoppas det blir så

    SvaraRadera
  2. Hej Palle, tack för din kommentar, mitt blogginlägg är bara en reflektion över det politiska spelet över våra huvuden. Vi är lydiga statister i ett spel, vi reagerar som marionetter. Det grämer mig.

    I Stockholm går det fortfarande bara att köra från ett väderstreck till ett annat mellan klockan 10.30 och 13.30 må - fre, för att slippa fastna i köeländet. Vet inte vad det skulle kosta för att få bort trängseln och rädda miljön, och vad de pendlande då skulle behöva ta sig till.

    SvaraRadera
  3. Nämnt ordet trängseskatt och jag ser rött:(
    Befann mig på långsemester förra vintern och fick brev från transpor....vägverket som tyvärr inte öppnades. Att 25:- i trängselskatt plötsligt hoppade upp i ytterligare 500:- i straffavgift är för mig ett beteende från myndigheten som liknar maffiametoder. Om inte dessa ursprungliga 25 :- fanns på deras konto ett visst datum fanns ingen chans till undkommande av straffavgiften. Om jag så hade gått och avlidet....

    /HellBoy

    SvaraRadera
  4. HellBoy, har varit där! Dom är inte kloka, kort tid och 15 kronor blir 500, maffiosos, bara ute efter dina pengar.
    Fortfarande arg.

    SvaraRadera