lördag 26 januari 2013

Susanna Birgersson på DN lever i sin lyckliga bubbla.



Birgersson försöker sig på att debattera migrationsverket och deras uppgift att hitta sylboenden.
Eftersom det finns uppenbara mallar för gammelmedia när de berör detta för dem så tabu-belagda ämne, så blir det inte lätt.
Men Birgerssons inlägg måste ändå sägas vara ett av de gulligaste:


-"Bostadsbristen sätter fingret på migrationspolitikens ömma punkt. Fler kommuner måste involveras i mottagande och introduktion. Fler Ica-handlare borde få chansen att, likt den omtalade köpmannen i Kaxås, hälsa nyanlända syrier välkomna."

Hela migrations och invandringspolitiken är en öm punkt!!  Sverige är med sin vision om kvantitet före kvalitet, definitivt och fullständigt olämpligt att ta emot fler krigsskadade och traumatiskt drabbade syrier och andra hjälpbehövande överhuvudtaget. Inse!

Det handlar inte bara om tak över huvudet, Birgersson, hur mycket torftigt boende krösusarna i migrationsverket än kan hosta upp fantasisummor till för köldslagna boenden eller slott all inclusive, så behöver dessa utsatta människor så oändligt mycket mer för ett tryggt och värdigt liv med framtid.

Medicinsk och psykiatrisk hjälp, egen bostad, egen ekonomi, eget hopp om framtid med utbildning, arbete, skolor , tandvård, sjukvård, språk- och integrationsverklighet......
Vad är det för banal och simpel människosyn, att tro att ett överbekostat tak är räddningen, och en ICAhandlares torftiga skylt, är att likställa med verkligt och genuint omhändertagande av flyktingar?
Jag mår illa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar