torsdag 3 januari 2013

Snacka går ju.

Elisabeth Svantesson, M konstaterar att 300 000 utrikes födda kvinnor står helt utanför arbetsmarknaden. 

Och att utrikes födda kvinnor som befunnit sig i Sverige under en längre tid och som är arbetslösa inte har någon alls kontakt med Arbetsförmedlingen.  

Elisabeth Svantesson är yrkespolitiker, hon kan på politikers vis slutligen förstå och inse vilka enorma problem dess politik ställt till med. Hon kan också rent teoretiskt och verbalt formulera eventuella (icke troliga) lösningar på de välfärds- och samhällsproblem de själva orsakat.

Svantesson:-"Det borde exempelvis vara en självklarhet att ingen kommun betalar ut försörjningsstöd till familjer om inte kvinnan i hushållet deltar till hundra procent i en aktivitet som kan leda henne närmare arbetsmarknaden."

Räck upp handen, den som tror, att alliansen kommer att få dessa 300 000 tusen och hundratusentals nya tillkommande kvinnor i arbete någonsin. Och om ens Svantesson tror på sig själv, innan hon saligt flinande tar sin politikerpension och ger blanka den i landet, kvinnorna och framtiden.

2 kommentarer:

  1. Skit samma vad de gör, för min del får de vända på löv hela dagarna bara det sysselsätter dem åtta timmar om dagen. Tre saker som är viktiga här; att de får klart för sig att "There's no such thing as a free lunch", att de kommer bort ifrån sina medeltida män och att de är för trötta för att ställa till fanstyg på kvällen.

    Här har vi mer än en kvarts miljon som vi redan försörjer, det är dags att börja uträtta saker för lönen. Dags att återuppliva Statens Arbetslöshetskommission (1914-1940).

    SvaraRadera
  2. Yepps, något radikalt nytänlkande verkar inte ligga för dagens politiker, så absolut väck upp Statens Arbetslöshetskommission omedelbart. Från en tid när det fanns handling, inte bara fager bullshit.

    SvaraRadera