måndag 28 januari 2013

Såg islamkramaren Anders Lindberg mekaniskt mässa i SVT om böneutrop.

 Den intressantaste kommentaren stod som vanligt inte Anders Lindberg för. Utan den troende muslim som levt här i Sverige i 45 år utan böneutrop, men som tycker det ska vara här som i Turkiet(?!) Det verkar som att det gått väldigt bra att be hittills. 

Och eftersom alla nu försöker lobba om hur väldigt, väldigt, försiktigt och  tyst och jättelåååångt borta just de här arabiska utropen ska låta, då är det ju ändå ingen idé eftersom ingen kommer att höra dem.

Anders Lindberg, suck, vad ska man göra med en sån förblindad buktalare? Det går inte att jämföra våra tusenåriga kyrkklockor med ett utrop på vilt främmande språk. Vi andra i den svenska mångfalden har ju ingen aning om vad som sägs och uppmanas till. Det är otroligt exkluderande, odemokratiskt och givetvis kränkande.


5 kommentarer:

  1. Staffan Danielsson var verkligen brilliant mot oikofoben.

    SvaraRadera
  2. Böneutropen är inte religion. Det är mer eller mindre förtäckt politik och skall inte tillåtas. Är inte PK-folket läskunniga? Ser de inte i sina egna tidningar och i PK-tv och reklam-tv vad som händer i muslimska länder? Eller är det för dumma för att förstå?


    SvaraRadera
  3. I Anders Lindbergs fall tippar jag på ett av alternativen. Möjligen två.

    SvaraRadera
  4. Vad Anders Lindberg tycker efter morgondagens Uppdrag Granskning återstår att se. Dessa moskéer hör inte hemma i Sverige och definitivt inte det kvinnoförtryck som utspelar sig bakom väggarna.
    http://petterssonsblogg.se/2013/01/28/tv-tips-12/

    SvaraRadera
  5. Det ska vi inte missa, tack, Stefan!
    Men dessvärre vistas Lindberg i en miljö där inga förändingsvindar blåser, så hav inget hopp!

    SvaraRadera