onsdag 16 januari 2013

Imponerande insats av vardagshjältarna i Helsingborg.

Efter kalabaliken på Tranarpsbron äras dom som äras bör! 

Som flygis drillades jag själv två gånger om året, för att liknande stora och komplicerade situationer skulle hanteras med ryggmärgsreflexer, och vet vad som krävs. Fantastiskt jobbat!!

HD

6 kommentarer:

  1. Carina:Hur kan du minnas den svåra bussolyckan på Tranebergsbron,i början av 50-talet ??
    Min sedan mitten av 80-talet insomnade farbror,brukade berätta om hur bussen som körde genom räcket bärgades.Han som andra nyfikna stod och tittade på,och fick sitt lystmäte.Ur en av de bärgade kropparna,hängde en ål ut ur munnen..Sedan denna makabra upplevelse åt han inte längre ål !!

    SvaraRadera
  2. Jag har inte hört om någon kalabalik på Tranebergsbron trots att jag bor i närheten än mindre att det var räddningspersonal från Helsingborg på plats. De gjorde nog sin fina insats på Tranarpsbron där olyckan inträffat.

    SvaraRadera
  3. Förlåt Carina,min kommentar skall inte uppfattas som ironi,insåg att du skrivit fel namn på bron..Men kunde inte avstå från att berätta om SL-bussens olycka,inte minst p.g.a."Ålen" !!

    SvaraRadera
  4. Jag hade ju den stora turen att inte direkt bli inblandad i den svåra olyckan på Tranarpsbron. Fick dock välja alternativa vägar när jag skulle hem från jobbet. Utan att i detalj veta vad som var den direkta orsaken till olyckan, vet jag ju att den bron, främst vintertid, måste passeras med viss försiktighet. Dimman smyger ofta upp från Rönneå som nu var översvämmad och innehöll stora vattenytor från de omgivande åkrarna. Den kölddimma som fanns späddes säkert på från de ytorna. Dimman frös fast på bron och polerades till en en isyta så hal att det tydligen var svårt att ens gå där. Då behövs det inte mycket för att förlora kontrollen på vilket som helst fordon. Den i emellanåt obefintliga sikten plus människors oförmåga att anpassa hastigheten och avståndet till framförvarande fordon var väl de största orsakerna till vad som hände. Tragiskt för de inblandade. En eloge dock för räddningsledningen som t.ex. ordnade bussar för uppvärming och viss möjlighet till mat och varma drycker för de chockade trafikanterna. Givetvis en ros till all räddningspersonal som hade ett svårt jobb och även blev direkt inblandade i olyckor. Min medkänsla med alla.
    Skogis.

    SvaraRadera
  5. Stockholmssyndromet... Miljöskadad, sorry.

    SvaraRadera
  6. Vilken story om ålen, Lars, skulle också ha ätit min sista ål, till Björns sorg!! Fint skrivet Skogis, vi har alldeles för bråttom vi människor!

    SvaraRadera