fredag 21 december 2012

Skattefinasierad åsiktsregistrering av världens mest lättkuvade folk.


I sju år har debattörer som ringer in till "fria" och "obundna" Sveriges Radios "Ring P1" fått åsikter, politisk hemvist, religion, ålder och sjukdomar i hemlighet registrerade i en databas. Uppgifterna ska " användas" av programmets redaktion.  SR är helt säkra på att varken den som ringer in eller den som lyssnar ”kan på rimliga grunder bli upprörda” över att känsliga uppgifter samlas in. Vilken motbjudande arrogans.

Boken "Det Blinda Sverige" av den engelske författaren och journalisten Roland Huntford beskrev för mer än trettio år sen, hur det svenska folket  uppfyller alla krav på den nya totalitarismen. 

Roland Huntford varnar andra länder för att ta efter det svenska välfärdstänkandet. Den har tagit en aggressiv form, och begagnas i syfte att utöva ett slags tyranni genom efterhängset påtrugad välvilja; att få staten att framstå som allseende och allövervakande.

Fogliga Folket med mössan i näven håller dock raskt på att bytas ut, och de nya verkar inte alls lika lydiga och lättförtryckta. 

Svenska politikers helt otippad lash back?


2 kommentarer:

  1. Svensken är inte världens mest lättkuvade folk vilket snart kommer att visa sig. Svensken är snäll, vänlig, väluppfostrad, godhjärtad och vill inte stöta sig med andra vilket vissa krafter har utnyttjat.

    Men, det håller på att ändra sig. Jag reser en del, träffar en del människor och jobbar ihop med folk från många håll (mest svenskar dock) och jag har märkt ett paradigmskifte. Man pratar idag betydligt öppnare om invandringspolitikens baksidor. Jag brukar då försynt påpeka att man prova väcka de andra partierna i samband med Europaparlamentsvalet 2014.

    Det andra beviset på att förändring har skett är katastrofsiffrorna för mytomedia. I veckan satt jag och löste korsord i Aftonbladet bredvid en medelålders man på flyget och sa "- Det enda som är bra i den här blaskan är korsordet". "- Ja, sa han, jag har själv slutat köpa skiten för länge sedan". (Jag stödjer inte Aftonbladet genom att köpa dem men de exemplar som man får på SAS till exempel har de redan räknat in oavsett om jag läser tidningen eller om den hamnar i soporna direkt så då kan jag lika gärna lösa korsorden som brukar vara bra.)

    Det bästa med den här skandalen är att den är även spridd i mytomedia och blir ytterligare en spik i kistan för kulturmarxismen. Samtidigt kan vi konstatera att "alternativa nyhetstjänster" blir mer och mer välbesökta inte minst på grund av mytomedias misslyckade försök att stigmatisera dem (all reklam är bra reklam).

    SvaraRadera
  2. Jag tänker nu t.ex på Ek som låter Sverige delajstyras av den polske EUdiktatorn i Bryssel, m.fl. m.fl

    SvaraRadera