söndag 16 december 2012

Om fanatiker, fundamentalister och hjärntvätt.


 För mig som är född fri  med rätt till fria tankar och yttrande i Sverige, när vårt land fortfarande var en öppen demokrati, är det omöjligt att förstå hur ett offer för livslång propaganda faktiskt inte varken kan se, höra eller förstå. Faktiskt inte har en chans i världen att se och tänka annorlunda.Hur ska vi kunna ta in att hela den värld som vi har lärt oss allt om och rest fritt i, för en del av den arma mänskligheten bara är ett enda rum, med strikt inhägnade begränsningar. 

Som att bo i världens vackraste  och rikaste slott  i den mest väldoftande blomsterträdgård fullt av glädje och gemenskap, och själv tvingas vara inlåst  i en mörk garderob.Jag tänker på Nordkoreanerna, som svälter mentalt och fysiskt men ler och skrattar vid en fingerknäppning från ovan. Jag tänker på den egyptiske muslimen i går  vid konstitutionsomröstningen på TV-nyheterna, som bara har ett mål, att införa sharialagar, förbjuda allt och stanna kvar i den svarta garderoben.


Det som händer i Sverige , ännu så länge i mindre skala, är att staten vill styra vårt tänkande, hindra vår valfrihet och tränga in oss i garderoben, utan allt det där som är den innerliga gemenskap som vi svenskar i glädje byggt upp tillsammans. Vi ska skämmas och bespottas för att vi är svenskar, vi ska skämmas för att vi vill ha en harmlös pepparkaksgubbe i luciatåget, för att vi inte vill ha en nymodig rappare i vårt julfirande, för att vi inte kan beripa att dockorna på Kalles jul gör oss till rasister.

Och så finns det de svenskar mitt ibland oss som är lika propagandaförslavade som islamisterna, t.ex carnebro  jimmieasklund, som med välformuleringar förklarar för oss andra, att det staten sagt åt oss är det enda rätta. Och att vi är ynkliga kryp som inte begriper hur mycket bättre allting blir, om vi bara är tysta och lyder alla dekret om förbud av julkransar på dörren, julgranar på våra äldreboenden, adventsstjärnor i fönstren, pepparkakskläder, tecknade dockor i Disneyfilmerna, Kinapuffar och istället får en mångkulturell rap i julfirandet.

Det är ofattbart, men tom människor med visst intellekt i Sverige kan bli hjärntvättade vapen i statens målinriktade historiegravsättning.

Fast att hela omvärlden öppet hånskrattar åt vårt svenska propagandamaskineri.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar