fredag 7 december 2012

Mursi och Waberi, om Gud vill.


President Mohamed Mursi läspar lite, och har en anings skelning på ena ögat, vilket gör att han fånigt nog känns "ofarlig", han brummar lite som en nallebjörn och talar vackra ord med len röst.
Den nye Presidenten lovade i sitt invigningstal den 1a juni på Kairos Universitet att Egypten aldrig mer skulle vända tillbaka till förtryckets despotiska tider och tyranni, utan lovade alla egyptier en klar och framgånsrik framtid.” 

Det nya Egypten kommer att få bevittna en president som arbetar för landet, och är landets och folkets tjänare. Det är mitt främsta uppdrag.


Jag respekterar domarkåren och den lagstiftande församling, och jag kommer att arbeta för att bevara dess oberoende och från presidentens makt. Vi kommer alla tillsammans att gå hand i hand. Vi kommer aldrig mer att backa bakåt.”

Ja. Vi vet ju alla vad den muslimske ledaren sa. Då. Och vad han egentligen menade,

I Sverige har vi den muslimske moderate riksdagsmannen 
Abdirizak Waberi. Gemensamt med andra muslimer tycks han ha en inre agenda och en yttre, Det han säger från hjärtat i en intervju är inte det han menar.

De två tomtenissarna Tomas Tobé, vice gruppledare för Moderaternas riksdagsgrupp
Cecilia Magnusson, Riksdagsledamot och förbundsordförande för Moderaterna i Göteborgs stad har gått på hela nallebjörnsgrejen och stormar till försvar för den  tillrättalagd versionen, som lyder så här vacker:

”Jag är svensk och dessutom är jag troende muslim. Jag är en varm anhängare av de mänskliga fri- och rättigheterna. Jag är för jämställdhet mellan könen, då är man vare sig överordnad eller underordnad. Svensk lagstiftning bygger på den principen där även homosexuella ska ha samma fri- och rättigheter som andra och det tycker jag är bra. Jag är ledsen att jag missförståtts och får i fortsättningen vara mycket tydligare.”

Precis som Mursi!


4 kommentarer:

  1. Kan det vara en av de orientaliska smittsamma sjukdomarna,som drabbat "Nya moderaterna" och deras företrädare ?? I och för sig har väl aldrig politiker hållit sig till enbart sanningar,men symptomen verkar ha förvärrats,inom några av partierna!

    SvaraRadera
  2. Hur var det nu...Taqiyyah... ljuga till takbjälkarna kroknar. // Naivtive

    SvaraRadera
  3. "Nya moderaterna ..." Hm?? Har jag missuppfattat? Jag trodde det hette Nya dromedarerna.

    SvaraRadera
  4. En livsstil främmande från vår egen. Det man undrar hur de som är likadana tror på varandra?

    SvaraRadera