tisdag 11 december 2012

Handen på hjärtat.


Ute ligger snön i drivor, minusgraderna på termometern är ilsket rödimmiga, själv tar du en kopp te, stänger av TVn och kryper ner under duntäcket. Ute vandrar de hemlösa, dåligt klädda, absolut ingenstans att ta vägen och - natten är lång. Vad gör du om dom kojar i din trapp? 

Helt Ärligt. 

Jag har numera blivit så rädd för människor så jag skulle förmodligen inte vara lugn och happy med slaggande okända i trappen. Jag skulle behöva slåss vilt med mitt samvete och mitt veka hjärta för att be dem gå ut i vinterkölden. 

Men med tanke på allt oprovocerat våld och rå kriminalitet så skulle jag fega, det skulle nog bli polisen. Det ultimata vore om vi alla hade ett nummer att ringa, där hjälp kunde fås, så att det alltid fanns en varm säng att hjälpa hemlösa till. 

Öppna kyrkorna.

Metro frågar idag:

Skulle du ringa polisen om en hemlös i ditt trapphus?
Ja, det är polisens jobb att hålla ordning
bar-chart28%
Nej, jag skulle köra bort den hemlöse själv
bar-chart6%
Nej, jag skulle låta den hemlöse vara
bar-chart66%

6 kommentarer:

  1. Du skriver att Kyrkan skall ta sitt ansvar.
    Det lär ju bli svårt för dem,eftersom de redan husar flertalet av 30.000 illegala,som gömmer sig för att undgå sina beslutade utvisningar !
    I ett anarkistiskt land som Absurdistan,blir det därför de svagare i samhället,som möjligen drabbas hårdast...

    SvaraRadera
  2. Så kyrkan har gjort sitt val? Ställt sig på andra sidan lagen och förnekarutslagna och hemlösa sitt stöd. Vad är det för hycklande samariter, hur vill dom att nån ska tro på dem och deras engagemang?
    Det var inte mycket till de fattigas Bibel.

    SvaraRadera
  3. Jag har nyss fyllt i blanketten: "Anmälan om utträde ur Svenska kyrkan" just med anledning av kyrkans val att stödja islam (genom undfallenhet!) i stället för det etniskt svenska. Min första reaktion kom när jag hörde att kyrkan ändrat i trosbekännelse för att någon muslim ansåg den kränkande. Att kyrkan nu (och under lång tid) lagt delar av sina resurser på att gömma illegala invandrare gör mitt val att utträda mycket enklare.

    SvaraRadera
  4. Har tappat mycket av respekten och tilltron till svenska kyrkan och dess ledning som organisation sen ecce homo-utställningen. Resten har fallit bort efterhand (T.ex. Helle Klein m. fl.). Nu finns ingenting kvar av tilltro eller någon känsla av gemenskap med kyrkans organisation. Det enda som finns kvar är att kyrkan fortfarande bär en kultur och tradition, om de nu inte lyckas trasa sönder det också.
    Skogis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helle Klein, barnbarnsbarn till överrabbinen i Stockholm Gottlieb Klein. Kristen? Skulle inte tro det, snarare en femtekolonnare?

      Radera
  5. Kyrkan verkar vara det putsade monument som representerar alla mesiga svenskar fjantar som är enfaldiga nog att tro att de vinner respekt och kärlek genom att fläka ut sig för kreti och pleti.
    Glöm det!

    SvaraRadera