måndag 19 november 2012

SVT ska lära Sveriges barn att hata "lika", och älska "olika".


Att politisera eller hjärntvätta små barn var nåt som började på slutet av 60- och början av 70-talet, när dåtidens korrekta etablissemang, med sin socialistiska agenda ansåg att det var fult och obehagligt att vara rikare än andra. Och att människor som på ett eller annat sätt ägde mer än de flesta var fritt villebråd, alla barn skulle lära sig att hata dem.

Gunnar Ohrlander, dr Gormander, skrev en gång i tiden för SKP-maoistiska tidskriften Gnistan (och delade bl.a parti med Aschberg) och var en av hovförfattarna åt den maoistiska Fria Proteatern (där Tomas Bolme var ledarkamraten). 

De som är lättast att manipulera och lära tänka rätt är givetvis de oskyddade barnen, så Ohrlander m.fl skrev barnböcker om den goda arbetarmamman, de snälla gruvarbetarna och den elaka disponentfrun och den fete direktören.

"Public service" SVT och SR , "de opolitiska" , var inte sena att hänga på trenden för dagen. Det är alltså inte alls underligt att många i denna generation blev fullkomligt vilse i pannkakan.

SVT som "opolitiska barnafostrare" för våra licenspengar fortsätter än idag.
Men idag ska barnen lära sig att hata de onda som är lika. "De lika" är kallsinniga, avvisande, känslolösa, barbariska och skoningslösa, och gestaltas i SVTs nya barnprogram "Hotell Kom som du är" av den omänskliga Fru Nott, hotellägaren.
Som tur är har SVTs nya barnpropaganda en "Hygglo", fru Notts medarbetare, som lär barnen att avguda alla som är "olika".
Så här skriver SVT:
”Det vet man väl hur morötter är!"
Vill du jobba med förståelse för olikheter och väcka diskussioner om vad som är olikt och hur olika vi tillåter andra att vara? Välkommen till Hotell Kom som du är, vår nya barnserie om tolerans. 

Det viktigaste för SVT tycks vara att inte tillåta någon att vara "lika".



SVT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar