fredag 9 november 2012

Locket på om tragedin på Sagerska?

 Kommuniké från Bevakningstjänst
Cirka klockan 13.05 fick Bevakningstjänst ett larm om att en olycka inträffat på regeringskansliet som organisationen ansvarar för bevakningen av. Senare under eftermiddagen kunde polisen och rättsläkare bekräfta att en medarbetare förolyckats och att skjutvapen använts.
- Mina tankar går närmast till de anhöriga och medarbetarens närmaste kollegor. Det som hänt är en oerhörd tragedi, men jag vill inte spekulera i vare sig orsak eller händelseförlopp, säger Bevakningstjänst VD Anders Lönnebo.
Den förolyckade medarbetaren hade arbetat som vakt sedan 1984 och som skyddsvakt på regeringskansliet sedan 1992. 2006 anställdes personen inom Bevakningstjänst.
Personen är en av 103 medarbetare i Bevakningstjänst som har rätt att bära vapen på särskilda skyddsobjekt.

Många frågor. En svensk medelålders man är vakt i Sveriges statsministerbostad, ett jobb som han haft i sex år, bara en son är hemma, ingen statsminister.

Då fattar vakten sitt tjänstevapen och ändar sitt liv där på toaletten.


Har vakter en patron i loppet, även om det inte är skarpt läge?
Vem larmade?

Och.

Ska vi tolka detta som ett politiskt statement?

Varför just då och där?
Minns en gammal kollega, som lämnade familjen under Kalle Anka på julafton, och gick upp på vinden och hängde sig. Vad vet man om varför just där och då. Kanske var förtvivlan extra påtaglig precis då. Eller var det så grymt handlat för att varje julafton i all framtid för alla familjemedlemmar skulle bli ett minnes helvete?


Om hemligstämpeln kommer fram snabbt som ögat nu igen, så är det laddat för våldsamma konspirationsteorier.I ett land med Sveriges svarta och blodiga nutidshistoria, måste folkets säkerhet och undvikandet av alla spekulationer gå före personliga hänsynstagande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar