söndag 4 november 2012

–Jag är inte intresserad av att kommentera eller att svara på några frågor i det här fallet. Det räcker tror jag säger Stella Fare.


Förra året betalade landets 50 största kommuner ut sammanlagt 35 miljoner kronor till 180 politiker som slutat. Och mer än var tionde som avgått fick pension trots att de då var under 50 år. Det strider egentligen mot kommunernas egna riktlinjer.
"Egentligen"??????????????????????????????????

Norrköpings förra kommunstyrelseordförande Mattias Ottosson (S) är 41 år. Han kan få pension till i maj år 2036. I fjol fick han 370.000 kronor i visstidspension och om han fortsätter i den takten skulle han få ut nio miljoner kronor innan han blir pensionär på riktigt.

Stella Fare var 44 år då hon slutade som borgarråd för Stockholmspartiet 2002. Hon har rätt till pension till år 2023. Förra året fick hon över 420.000 kronor och i den takten hinner hon få nästan fem miljoner till. Idag är hon landstingspolitiker för Folkpartiet.

Pelle Svensson (S) är före detta kommunalråd i Haninge. Han är 46 år och får pension fram till år 2031. Förra året blev det 560.000 kronor. Och han skulle kunna få över tio miljoner till.


Lars O Molin (KD) är kommunfullmäktiges ordförande i Örebro:
– Jag tror att det är svårt för folk att förstå om politiker har helt andra villkor, men man måste också förstå att politikerjobbet är lite annorlunda.
"Lite annorlunda"??????????????????????????????

De snackar om våra gemensamma pengar som om det vore Monopolpengar.
VÄMJELIGT.

SVT

3 kommentarer:

  1. Ja "de snackar om våra gemensamma pengar som om det vore Monopolpengar" och de behandlar våra gemensamma pengar som om det vore deras eget kapital att göra precis vad de vill med. Tag bort alla politikerpensioner och alla politiker-förmåner! Nästan alla politiker får nya arbeten efter sin politikerkarriär och det som inte får det får väl gå till arbetsförmedlingen som alla andra..Och de tjänar så bra att de kan betala för sig utan förmåner. Allt annat är total brist på rättvisa och jämlikhet.

    SvaraRadera
  2. Kan man uttrycka sig så att Stella Shanti Helen Fare, född Borgström 27 oktober 1958 i London, inte är någon stjärna?

    SvaraRadera
  3. Det finns en avskyvärd von-oben arrogans här, från de som tycker att de är finare än folket de arbetar för. Varje gång detta ta upp möts vi av samma hymlande, antingen det modernaste : "Jag tänker inte uttala mig om detta", eller det gamla vanliga "vi tycker det här är så fel, så fel, så fel, men nä, jag har inte tänkt tacka nej till 500 000 sek gratis om året i femton år."
    Varför ger journalisterna sig? Här viöll jag verkligen se ett drev, jag vill se dom hänga utanför Stella Fahres dörr tills hon lämnar tillbaka våra pengar. Dom var aldrig menade som hennes privata guldgruva för lyxkonsumtion.

    SvaraRadera