fredag 23 november 2012

-Du ska möta en trettioårig ensam man.



Idag läser jag i SvD om vem som är flygisarnas drömpassgerare.I undersökningen har sex av tio kabinanställda svarat att en 30-årig ensamresande man i ekonomiklass är den bästa resenären att ha att göra med. 

Så lustigt. Undrar hur frågorna löd? För vad har åldern att göra hur sympatisk man är?  

 Skulle efter alla mina år i luften ha jättesvårt att precisera ålder på min drömpassagerare. Men kön, definitivt en man. Lättsamma, lagom pratsamma, uppmärksamma, resvana, sympatiska och humoristiska.

 

 Men skulle nån fråga mig om det motsatta, mardrömspassageraren, så skulle svaret bli detsamma. Psykopaterna kan när dom är pressade tappa all polityr, och har de en kvinna i blåställ i närheten så är det bara extremt välkommet. Kvinnliga psykopater verkar sitta på marken, som välbetalda chefer över flygvärdinnor eller personalen på arbetsförmedlingen. Sen finns det dom som inte ser eller hör, de som bestämt ignorerar en, man är bara den vansinnigt irriterande luften omkring dem.  Dom lär man sig också att le vänligt emot.

  En som jag aldrig glömmer, och säkert ingen annan ombord heller, är Anders Wijkman. 

De svenskar som utmärkt sig genom att vara extremt charmerande har varit  salig Olof Palme (ja, jag veeet, men så var det!) Lasse Berghagen, Lars Lagerbeck (helt otippat!), Jill Johnsson och Christer Sjögren. 

Det värsta du kan göra är att knäppa med fingrarna för att få kabinpersonalens uppmärksamhet, resa dig upp innan skylten för att ta av sig säkerhetsbältet har släckts samt att trycka in för många väskor i bagageutrymmet ovanför sätet. Det finns nog ett annat som är värre, men det tar vi en annan gång.

6 kommentarer:

  1. Kanske skulle godkänd "Charmkurs" vara ett krav för att överhuvudtaget få flyga?

    Anders Wijkman verkar vara den politiska broilern personifierad. När får vi höra lite skvaller?

    SvaraRadera
  2. Bästa Carina!
    Lite off topic
    Både hustrun och jag och äldsta grabben har bokat flyg den 28-11
    Från och till olika destinationer men likväl med SAS
    Med tanke på att jag har tvenne flygbolags konkurser på mitt samvete ( lite skryt )Den ena var Sabenas...
    tänkte/fruktade jag att SAS skulle följa dem i spåren
    Det gick ju inte.
    Den här gången.
    Tack och lov, trots allt.
    Jo,jag misstänker starkt att jag ligger bakom krisen 1990. Tappet 2001 och, definitivt, Lehman brothers,2008.
    Starkt jobbat,inte sant?
    Hur jag gör?
    Inte en susning!
    Osannolika sammanträffanden bara.
    Vänligen: håll tummarna för oss!

    Skepparn

    SvaraRadera
  3. Nja ingen charmkurs, det måste flygisarna stå för. Vanligt common sense räcker länge, men nu var det ju den där "drömpassageraren".

    SvaraRadera
  4. Lycklig resa Skepparn, knäpp inte med fingrarna, då kan du drabbas av nytt världselände!!
    Allt är ditt fel.

    SvaraRadera
  5. De som ondgör sig över att en katolsk mässa ha en sträng och förutsägbar liturgi har aldrig flugit. Snacka om liturgi och ritualer...

    SvaraRadera
  6. Så är det, anonym.

    När de gäller skvaller så måste jag vara försiktig med att inte ärekränka någon.
    Men såhär; vissa vuxna personer har, om de har en komplicerad eller narcissistisk läggning, svårt att inrätta sig i nämnda ritualer. Nånting från en svår barndom kan också göra att de känner sig konstant bortglömda eller missbehandlade,ex; nån fick mycket orättvist gå ombord före, nån fick plats 1C, fast att han som nu fick 1A, hade speciellt bett om just 1 C, för att han alltid sitter där och för att han har mer rätt till den än andra eftersom han har längst ben, nån hade redan tagit alla tidningar som han tänkte ta, därför skulle hela personalen ombord rapporteras och förresten skulle han från och med nu byta flygbolag, os.osv.osv till landning.
    Men som sagt det är bara exempel, och kan handla om vem som helst!

    SvaraRadera