tisdag 2 oktober 2012

Utländska rubriker: Sverige är hotat av en allvarlig kärnkraftsolycka!

Greenpeace: "Atomulykke truer Sverige"
Det är en överhängande fara för en allvarlig kärnkraftsolycka i Sverige. Säkerhetsproblemen är så allvarliga att samtliga reaktorer bör tas ur drift.
Jätterubrikerna om fara har vi inte sett, bara notiser i våra egna tidningar.
Men, det var säkert lika tyst från ansvariga i Japan också.


JP



8 kommentarer:

  1. Nu läser jag som bekant vare sig svensk press (bortsett från Datorns),eller tittar på svenska STATS-TVn...Men nog trodde jag att ni vara informerade !!
    Enl.de källor jag hämtar mina dagliga informationer från,är Sveriges kärnkraft den absolut sämsta och behäftad med största risken till ett haveri ...i hela Europa !!
    Att detta miserabla tillstånd inte får framkomma i medierna,har ju sin förklaring i att de tillhör svenska diktaturens ägodel.
    Det är dessa gamla skrotreaktorer man nyttjar för sin export,stora mängder el till bl.a Tyskland.För vår egen del och vårt behov,kunde dessa sedan länge ha varit avställda..Men troligen skall det ske en olycka,likt den i Japan för att en ändring skall ske.

    SvaraRadera
  2. Nu när jag tänker på det, så far det genom huvudet att det är en del av Statens plan med att bli av med oss etniska svenskar. För att fylla på med bättre folk.
    Sämre finns ju inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur kunde du få samma tanke i huvudet,som jag !!
      Funderade över hur långt Ringhals radioaktiva cesiumutsläpp kan spridas längst västkusten. Detta är kanske den nakna sanningen,och orsaken till att man kör vidare med dessa gamla föråldrade reaktorer !! Kom fram till att jag ligger i utkanten av riskzonen,men att man har skyddat Rosengården !!
      Värre blir det för dig med Forsmark,men här undslipper i varje fall inte Rinkeby !

      Radera
  3. Jag har samma förtroende för Greenpeace som för Aftonbladet, om ni förstår vad jag menar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De uppgifter jag fått mig till del,har inte med Greenpeace att göra...Dessa kommer från seriösa Europeiska dagstidningar(utan statlig censur).
      Det hela kom åter idagen för en tid sedan,då ett lika gammalt franskt verk vid Rhein,alltså gränsen mot Tyskland,drabbades av ännu ett allvarligt tillbud.Då skrev man rakt ut,att detta tillsammans med de svenska kärnkraftverken,var en form av "kruttunnor"i Europa !

      Radera
  4. Det har jag också. Fast för myndigheterna är det maximalt obefintligt.

    SvaraRadera
  5. Främst beror dagens situation på den så kallade tankeförbudslagen från 1986 som gjorde det olagligt att ens undersöka om man skulle bygga nya kärnkraftsverk.
    Det som förblev lagligt var driftsunderhåll av befintliga reaktorer.
    Tacka alltså politikerna för att Sverige i dag står med föråldrade kärnkraftverk med säkerhetsbrister.

    SvaraRadera
  6. Tänk så mycket vi har att tacka politikerna för.

    SvaraRadera