onsdag 3 oktober 2012

Survival of the most unscrupulous.


Mats Johannesson åkte akut, med skyhögt blodtryck och fruktansvärt ont i huvudet, i ambulans till sjukhuset 47 gånger utan att bli röntgad.
Till slut fejkade han en stroke - och då först upptäcktes att han hade en hjärntumör.

Vad lär vi oss av detta mina käraste bloggläsare?
I Sverige av idag lönar det sig föga att vara hederligt svensk.
Det är bara att anamma reinfeldts-kulturen av idag, ljug, sno, bluffa, ta för dig, sköt dig själv och skit i alla andra.
Så kanske du får en villa i Falkenberg och gratis expertsjukvård.

expressen



2 kommentarer:

  1. En av de värre exemplen man har hört. Exempel finns det tyvärr alltför många. Det är otroligt, det är tragiskt, det är rent ut sagt för jävligt att det ska behöva vara så i Sverige, att man ska behöva kämpa för sin självklara rätt till sjukvård. Att man så ofta behöver en "second opininon", att det inte går att lita på vår sjukvård längre. Det ska gå snabbt och "effektivt", framför allt snabbt. Kanske kör de med "LEAN" där också. De som inte har någon anhörig som engagerar sej är alltför ofta i underläge och får nöja sej med vad som bjuds. Framför allt gäller det inom äldrevården. Men helt klart även i den "vanliga" vården. Anledningen ligger då i de flesta fall i den politiska styrningen och tilldelningen av medel. Det vill säga, det är som vanligt. Politiker med fel inställning till vad de egentligen är satta till att göra. Och ofta chefer som är helt olämpliga för sitt arbete, eller att de inte får en chans att göra rätt. Mera sällan är det personalen på "golvets" fel. De får nog ofta nog slita häcken av sej för att få det att gå runt.
    Det jag har skrivit är ju inga nyheter, precis. Men inget nytt har framkommit som har fått mej att ändra inställning. Man måste vara frisk och helst rik för att orka och kunna unna sej att vara sjuk. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Har en fantastisk ung kvinna i mina nära i svensk sjukvård, vet allt! Vet allt om vilka det är som kräver att få åka gratis ambulans, antingen det behövs eller ej.

    SvaraRadera