tisdag 9 oktober 2012

Snigeln kommer snabbare än polisen.


Hörde igårkväll på ABC-nyheterna om den gamla damen Ruth Andersson, 92 år, en av många som drabbats av de skrupellösa bedragarna i barnbarn-ligan. Hon blev inte bara skinnad på kontanter utan även smycken som var henne mycket kära.
När hon sökte hjälp av polisen att spåra samtalet fick hon Stopp-skylten mitt i ansiktet.
De som är avlönade för att skydda oss mot brottslighet ville inte.
Ville inte? Kunde inte? Orkade inte? Fick inte?
Eller var dom bara ute och sköt galet och vilt omkring sig  i väggar, hus, privatpersoner eller tamhundar istället.

Så Ruth Andersson fick själv betala kostnaderna för sökandet, så att de båda svindlarna kunde gripas (för att snart släppas igen?).

Enligt en snabbundersökning bland brottsoffer från hela landet så är det vanligt att brottsoffer själva måste sköta utredningen och stå för kostnader.

Hur mycket ska jag behöva skämmas för det svenska samhällsförfallet?


friatider DN


3 kommentarer:

  1. Det finns nog inga gränser för hur mycket man skäms och kommer att skämmas för förfallet i Sverige. Om man nu inte skäms över sin egen person, så skäms man över vad politiker, media och "godhets-människor" gör med vårt land och vårt samhälle. Med risk för att tjata, så är det mest ett närmast bottenlöst förakt man känner inför allt detta. Skogis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skogis gå in och läs dagens krönika av Ulf Nilsson på dagens nätsida av Expressen...
      Klara besked varför det är som det är !!

      Radera
    2. Klara besked och säkert mer sanna än vad många egentligen vill tro. Det är ju bara att kolla verkligheten.Det går inte att naivt tro för mycket på vad våra politiker, inte minst de på kommunal och landstingsnivå, säger. Skogis.

      Radera