onsdag 31 oktober 2012

Nu har regeringen kommit på att dom måste tänka.


44 200 somalier  lever i Sverige.
Fyra av fem somalier i arbetsför ålder har inte ett arbete i Sverige. 

Men det har dom i Storbritannien, USA och Kanada.Vad beror detta på? Vad kan vi göra för att underlätta för somalier att komma i arbete eller starta företag i Sverige?

Dessa frågor är temat för en Pressträff måndagen den 5 november. Vid pressträffen medverkar integrationsminister Erik Ullenhag och Awes Ahmed Osman, samhällsvägledare för Somalier.


Ullenhag kommer att  stillsamt upprepa sitt mantra att varje dag går 44 200 somalier till sitt arbete. 
Så någon debatt lär det ju inte bli.

Ingen kan ju begära av honom att plötsligt lämna sekttunnelseendet, och inse det enkla faktum att människor som får all försörjning gratis och överöses med mer pengar bara i föräldrapening och barnbidrag än de nånsin kunnat drömma om, saknar all naturlig drivkraft att söka arbete och inkomst överhuvud taget.


Möjligen kan Ullenhag komma på att om vi ger dem mera, finare hus, större hus, gratis körkort,  ny mercedes, svensk piga, dräng, tolk och privatchaufför, platt-TV i varje rum, somaliska privatskolor och gratis hemresor för hela familjen vid varje skollov, då kanske somalierna blir så glada att de genast  kan tänka sig att söka sig ett av de få arbeten de har kvalifikation för här i landet.


3 kommentarer:

  1. Sovjet, före dess sönderfall, dammsög Afrika på de bildbara av naturfolken. Dessa fick sin utbildning i Sovjet. De bildbara, som uppnått en akademisk grad, sökte sig till USA och Canada, vid Sovjets upplösning.De som enbart kunna lära sig att läsa och att skriva kom bl a till Sverige och övriga Europa. I Afrosvenska riksförbundet,ett sorts skattefinansierad "hembygdsförening" för naturfolken, återfinns några. Det som förenar alla dessa, sk bildbara, är att de inte har ett uns av självaktning och dito självrespekt. I stället för att utveckla sin egen kontinet/sitt eget land, föredrar de att sitta i Sverige och "tissa" på moder Svea./Länsmansdjäveln

    SvaraRadera
  2. "blir så glada att de genast kan tänka sig att söka sig ett av de få arbeten de har kvalifikation för här i landet".
    I mitt tycke är de inte kvalificerade ens att få vara i vårt land än mindre ta jobben från oss.

    SvaraRadera
  3. Det är lustigt med färgade, vissa märker man inte ens att de har annorlunda färg. Men dom som lever hela sitt liv för att tala om hur jobbigt dom har det som är färgade och hur dumma alla är mot dom, de lyser annorlunda svarta konstant!

    SvaraRadera