lördag 6 oktober 2012

Likhet inför lagen, Hanne Kjöller?


 ADs dom i fallet med de 116 officerare som blev uppsagda 2010, för att de vägrade skriva under anställningsavtal som innebar plikt att tjänstgöra utomlands, har fallit. Uppsägningen var riktig kom AD fram till.

Om detta kan man tycka vad man vill, det jag reagerar på är idiotin i Kjöllers haltande jämförelse. Hon skriver:
-"Det var då för väl. Tiderna förändras och med dem arbetsuppgifterna. Fråga alla tidningsgrafiker, som nu gör annat på tidningarna eftersom deras jobb inte finns längre."

Tidningsgrafikerna blev överflödiga och har erbjudits annat jobb på tidningen.

Officerarna som tvingades till ett val som inte berörde bara dem själva, utan hela deras familj och sociala nätverk eftersom de nya arbetsuppgifterna är förenade med dödsfara, har inte erbjudits andra uppgifter på arbetsplatsen.
De fick kicken.

Likhet inför lagen, Kjöller?



3 kommentarer:

  1. Jag känner att jag upprepar mej hela tiden, fast med olika ord. Men ändå, Sverige är fantastiskt... oftast på det mest negativa sätt som man kan komma på. Det verkar inte finnas någon ände på eländet. Ingen botten, ingen vändpunkt, det går bara utför och nedåt med så gott som allting. Svart lördag, visst... men ändå, humöret är sällan bra numera. Har försvaret (och en hel del annat) blivit som svenska kyrkan. Dvs. de har totalt glömt bort vad de skulle stå för, egentligen. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Nu vet vi varför PK-pressen har förändrats..Grafikerna har nu omplacerats till redaktionerna !! Alltså besannas det vi länge misstänkt,"journalisterna" är i verkligheten utbildade för ett helt annat arbete !!
    Eller om man så vill outbildade...

    SvaraRadera